Twintig artiesten gaan komende zomer op tournee langs vier voetbalstations in Den Bosch, Heerenveen, Kerkrade en Den Haag. Dat maakte zanger Xander de Buisonjé donderdagochtend bekend in de ochtendshow van Lars Boele.

Article continues after the ad

Lees ook: Douwe Bob pakt uit met mega-concert

Line-up

Tijdens de shows komen van de twintig artiesten steeds elf acts in actie en Xander neemt de presentatie op zich. Onder meer de artiesten Gerard Joling, Ali B, Nielson, Ruth Jacott, Glennis Grace, Van Velzen en Jeroen van der Boom doen mee met de tournee. Ook Edsilia Rombley, Frans Duijts, Kenny B, Diggy Dex en Wolter Kroes zijn van de partij. Het voorprogramma bestaat uit Henk Temming van het Goede Doel en Toontje Lager-voorman Erik Mesie. 

Plaatsen

De aftrap van de tour, in samenwerking met radiostation 100%NL, is in stadion de Vliert in Den Bosch op 10 juni. Een week later is het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen aan de beurt en op 24 juni het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De tournee wordt afgesloten met twee concerten op 30 juni en 1 juli in het Kyocera Stadion in Den Haag.

De kaartverkoop voor 100% NL Speelt Live begint zaterdag.