Twintig artiesten gaan komende zomer op tournee langs vier voetbalstations in Den Bosch, Heerenveen, Kerkrade en Den Haag. Dat maakte zanger Xander de Buisonjé donderdagochtend bekend in de ochtendshow van Lars Boele.

Lees ook: Douwe Bob pakt uit met mega-concert

Line-up

Tijdens de shows komen van de twintig artiesten steeds elf acts in actie en Xander neemt de presentatie op zich. Onder meer de artiesten Gerard Joling, Ali B, Nielson, Ruth Jacott, Glennis Grace, Van Velzen en Jeroen van der Boom doen mee met de tournee. Ook Edsilia Rombley, Frans Duijts, Kenny B, Diggy Dex en Wolter Kroes zijn van de partij. Het voorprogramma bestaat uit Henk Temming van het Goede Doel en Toontje Lager-voorman Erik Mesie. 

Plaatsen

De aftrap van de tour, in samenwerking met radiostation 100%NL, is in stadion de Vliert in Den Bosch op 10 juni. Een week later is het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen aan de beurt en op 24 juni het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De tournee wordt afgesloten met twee concerten op 30 juni en 1 juli in het Kyocera Stadion in Den Haag.

De kaartverkoop voor 100% NL Speelt Live begint zaterdag.

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Deze week een kijkje in de zomerse foto's, die ondanks het winterse weer, zijn geplaatst. 

Maan

 

January 11th, almost as good as august 11th 🌈

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Estelle

 

Sahara quat✌🏻💋

Een bericht gedeeld door Estelle Cruijff (@estellecruijff) op

Yolanthe

 

Grit & Grace

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Sylvie Meis

 

Never one to miss a sunset 🌅 #capetown

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) op

Ali B

 

Het lekkerste bakje oploskoffie ever ⛺️🐘🦏🐆🐃🦁#rangerlife

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

 

Dit artikel komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Edwin Smulders: 'Ronald de Boer zie ik regelmatig in Amsterdam-Zuid waar hij met zijn gezin woont. Soms zit hij, zoals hier, op de elektrische bakfiets als hij zijn jongste dochters naar school brengt. Maar hij loopt ook vaak achter de kinderwagen met zoontje Boaz Samuel erin. Na vijf dochters (Brooke, Maxime, Demi, Fenna en Linde) werd Ronald vorig jaar september de trotse vader van een jongen. Toen zijn vriendin Suze van Boaz in verwachting was, stak Ronald niet onder stoelen of banken dat hij, na vijf meiden, het fantastisch zou vinden om een zoon te krijgen. En die wens is dus in vervulling gegaan. In de tijd dat Ronald nog voetbalde, was hij natuurlijk veel weg en had hij weinig tijd om met zijn kids door te brengen. Maar sinds hij voetbalanalist is, is daar veel verandering in gekomen. Hij is nu in het weekend of 
’s avonds aan het werk, maar overdag kan hij vol overgave papa zijn. En ik kan goed merken dat hij daar met volle teugen van geniet.’ 

Beeld: ANP