In gesprek met Margriet vertelt acteur Géza Weisz (31) openhartig over zijn opvoeding. Wat blijkt? Als enig kind komt hij uit een ontzettend warm nest. Géza vertelt.

Hoe kijk je terug op je opvoeding?

'Met een warm gevoel. Mijn ouders waren nogal idolaat van me. Dat komt denk ik omdat ze mij zo laat hebben gekregen en ze allebei een vrij verdrietige jeugd hebben gehad. Mijn vader zat in de oorlog
 ondergedoken, terwijl zijn vader in Auschwitz werd omgebracht. Zijn moeder overleefde het kamp, maar was depressief en daardoor groeide mijn vader op in pleeggezinnen en een weeshuis. Mijn opa en oma van moederskant hebben ook een concentratiekamp overleefd, maar waren natuurlijk getekend en dat heeft mijn moeder ook gevormd. Mijn ouders hebben mij als een enorm groot geschenk ervaren en overstelpten me met liefde. Ik ben megablij met die stevige basis.'

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)