Een grote droom van Estavana Polman is vandaag uitgekomen: ze traint weer mee met de handbalsters van Oranje. De topsporter geeft toe dat ze eerder twijfelde of ze wel weer de oude zal worden. 

Trots

Estavana is in de wolken door haar snelle terugkeer. Vrijwel direct na haar bevalling van dochter Jesslynn, nam ze een trainer in de arm om weer zo snel mogelijk op haar oude niveau te komen. Dat is haar gelukt. Estavana liep vandaag met een grote glimlach rond op het Sportcentrum Papendal. "Ik ben trots om hier weer bij te mogen zijn. Ik geniet meer. Dat heb ik soms gemist. Spelen met de club, trainen, op pad zijn met het Nederlands team. Het werd na al die jaren soms gewoon, maar het is niet gewoon. Dat ik er even tussenuit ben geweest, zorgt er nu voor dat ik meer geniet," zegt de handbalster tegen het AD.

Twijfel

In december speelde ze voor het laatst een wedstrijd. Daarna stortte ze zich op haar zwangerschap. "Tijdens mijn zwangerschap schoot het dan door mijn hoofd. Dit is wat ik altijd heb gewild, maar kom ik nog terug? En word ik weer de oude? Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik steeds heb gedacht: oh, alles komt wel weer goed. Nee, ik ben echt heel blij dat ik hier nu al weer ben," aldus Estavana.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders