De single Arcade van Duncan Laurence heeft in Amerika de platina status bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA). Dat is de organisatie die alle verkoop- en streamingcijfers in Amerika bijhoudt. 'Platina in de Verenigde Staten!', schrijft Duncan op Instagram.

'Knijp me', voegt hij er aan toe. Platina in Amerika betekent 1 miljoen verkochte singles of 150 miljoen beluisterde streams. Tijdens het Eurovisie Songfestival kreeg Duncan al een award voor 1 miljard wereldwijde streams.

Op Instagram deelt Duncan enkele beelden van een klein feestje bij hem thuis. Te zien is dat songwriter Wouter Hardy een champagnefles mag openen. In een zoommeeting is ook Ilse DeLange van de partij.

Billboard

Duncan won met Arcade het Eurovisie Songfestival in 2019, maar de single werd pas begin dit jaar buiten Europa een grote hit. In de toonaangevende Billboard Hot 100 zit de single nog altijd in de lift, met vooralsnog plaats 50 als hoogste positie. Het gebeurt zelden dat een Nederlandse zanger, zangeres of band een hit scoort in Amerika.

Article continues after the ad

Ook in onder meer Zuid-Amerika en Azië werd Arcade een hit.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.