Zangeres Getty Kaspers, die in 1975 met Teach-In voor ons land het Eurovisie Songfestival won, heeft niets overgehouden aan haar zege met het nummer Dinge-dong. "Wel bijzondere herinneringen", schrijft ze volgens De Telegraaf in haar memoires, het boek Een leven lang geleden.

De 71-jarige Kaspers liet haar levensverhaal optekenen door auteur Dave Boomkens, die ook de valkuilen van het songfestival belicht. "Ik was uitgeput, maar de geldpers moest blijven draaien", vertelt Kaspers, die tegenwoordig met haar twee jaar jongere partner Cor in een recreatiewoning in het Twentse Markelo woont.

Article continues after the ad

Uitgeput

Teach-In was 44 jaar geleden 'hot' en iedereen wilde iets van de Nederlandse succesgroep, maar Kaspers kon de gekte eigenlijk niet aan. "Het altijd maar onderweg zijn eiste zijn tol. Behalve lichamelijk was ik ook mentaal uitgeput. Toch weigerde ik om, in tegenstelling tot anderen uit het vak, gebruik te maken van pepmiddelen. Het enige wat ik wilde was rust. Twee maanden, zei ik tegen alles en iedereen."

In de steek gelaten

Volgens Kaspers werd Teach-In slachtoffer van het 'kortetermijndenken' waardoor de groep al snel ten onder ging. "Het moest allemaal snel, sneller, snelst. Die twee maanden kreeg ik niet. Ik voelde me in de steek gelaten. Iedere zichzelf respecterende artiest last tegenwoordig een pauze in. Maar in het geval van Teach-In was stilstand geen optie. Iets waar ik tot op de dag van vandaag verdrietig over ben."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)