In theorie is Mark Rutte (51) als minister-president de machtigste man van het land. Maar dat is niet af te zien aan zijn eigen levensstandaard.

De goedlachse premier bewoont een eenvoudige vrijgezellenflat in Den Haag, rijdt privé in een oude Saab, haalt zijn rolletje King-pepermunt bij de dichtstbijzijnde benzinepomp en heeft een mobiele telefoon waar het Leidse Museum voor Oudheden likkebaardend op zal azen, zó gedateerd is het apparaat. Marks overjarige Nokia is steevast het mikpunt van grappen op het Binnenhof, maar dat deert het nuchtere VVD-boegbeeld niet. Volgens Mark kan hij ‘spijkers inslaan’ met zijn mobieltje, en is het te oud om er heimelijk afluisterapparatuur op te plaatsen, waarmee hij snode opponenten sluw de pas afsnijdt. Ook wat zijn éígen mobiliteit betreft houdt Mark strak vast aan zijn ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’-lifestyle: zich verplaatsen door de hofstad doet hij het liefst per benenwagen, de dossiers ferm tegen de zij gehouden. Hopelijk kijkt Mark tijdens het wandelen niet te vaak op zijn mobieltje naar binnenkomende sms’jes – straks struikelt hij alsnog over een onderste steen die onvoorzien bovenkwam. 

Dit artikel komt uit Story editie 15. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Edwin Smulders

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.