Tineke Schouten (63) en haar man Hans (73) vieren de komende kerstdagen niet samen. Het koppel, dat al bijna veertig jaar samen is, zal voor het eerst niet bij elkaar zijn. Wat is er aan de hand dat Tineke op het laatste moment heeft besloten om niet bij haar echtgenoot en pasgeboren kleindochter te zijn?

Drie maanden geleden maakte Tineke Schouten van haar hart geen moordkuil toen ze in Story bekende dat ze verschillende malen op het punt heeft gestaan om bij haar man Hans weg te gaan. En elke keer was het haar moeder die Tineke overhaalde bij haar echtgenoot te blijven. ‘Ik sprak over scheiden. De oorzaak: veel te veel stress. Dat ik niet meer wist waar ik mee bezig was. Of dat ik me aan Hans ergerde. Was hij de man tegen wie ik ooit ‘ja’ had gezegd? Ik denk dat iedereen die twijfels wel herkent. Ik ben daar geen uitzondering op. Maar mijn moeder was altijd degene die mij weer kon laten inzien wat ik opgaf als ik bij Hans weg zou gaan. Zij kon alles heel goed relativeren.’

Gescheiden

Hoewel haar moeder nu de respectabele leeftijd van 91 heeft bereikt, huilt Tineke niet meer bij haar uit. Maar ze leeft wel steeds vaker gescheiden van haar echtgenoot. Ook de komende feestdagen brengen ze niet samen door. ‘Ik vertrek deze week naar Amerika,’ zegt ze. ‘In mijn eentje ga ik naar mijn dochter Stephanie die met haar gezin in Florida woont. Hans blijft hier. Ik vertrek nog voor kerst en kom pas op Nieuwjaarsdag terug. Hans blijft bij onze pasgeboren kleindochter Nouara. Onze andere dochter Sigrid is net bevallen, dus hij blijft hier. De kerstdagen brengen we dus gescheiden door. Het is niet anders.’ En dat terwijl Hans om het minste of geringste naar Florida vliegt om bij zijn kleinkinderen te zijn. Men vindt het opvallend dat de twee de laatste maanden niet meer samen worden gezien. 

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders