Het zit Gerard Joling nog steeds dwars dat zijn muziek niet meer op de radio wordt gedraaid. In De Telegraaf haalt hij maandag uit naar verschillende radiostations omdat ook zijn kerstsingle Send Me An Angel wordt geboycot. "Het is schandalig, ik heb er geen andere woorden voor", aldus de zanger.

"Je kunt alles van mijn plaat vinden, maar er wordt goed op gezongen en muzikaal is alles voor elkaar", vindt 'Geer', die naar eigen zeggen ontzettend veel geïnvesteerd heeft om van zijn kerstsingle een succes te maken. "Je hebt zeker nu met zo’n kerstproductie maar een korte tijd om je plaat te promoten. In Nederland draait niemand voor 6 december kerstmuziek. Als de mensen willen horen wat ik nu heb gemaakt, moeten ze de plaat maar eens streamen via Spotify, of de clip bekijken op YouTube. Ik wed: dan zijn ze er meteen verliefd op. Een heerlijke plaat voor kerst."

Waardering

"Er hangen bij mij 85 gouden en platina platen aan de wand", gaat Gerard verder. "Geertje weet heus wel hoe het moet, hoor. Ik wil daarom ook niet de zielige oude artiest uithangen, want ik ben trots op alles wat ik doe. Maar een beetje waardering mag er wel zijn."

Kersthit

Gerard blijft hoop houden dat het ooit lukt met zijn kerstsingle. "Kerst komt elk jaar terug. Wordt het nu geen hit, dan misschien volgend jaar", zegt hij. "Dat is ook de reden dat ik er nu zoveel in geïnvesteerd heb."

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.