Hoewel Gerard Joling  (57) aan mannelijke aandacht geen gebrek heeft, is hij al tien jaar vrijgezel. Op de Masters of LXRY had de populaire zanger het echter opvallend gezellig met de twintiger Marcel. Is hij de man die Gerard wél gelukkig kan maken?

Al vanaf het moment dat Gerard Joling in de jaren negentig uit de kast kwam, cirkelen er aantrekkelijke heren om hem heen. Zelfs met jongemannen als acteur Geert Hoes, van wie iedereen aannam dat hij slechts op vrouwen viel, beleefde de zanger zwoele nachten. Gerard had in zijn leven slechts één serieuze relatie, met zijn toenmalige chauffeur en huidige manager Wino Omtzigt, die later toch meer bleek te voelen voor Marco Borsato’s zus Sylvana. Gerard liet daarna, zoals hij dat zelf noemt, geregeld ‘de pony grazen’ maar tot enige vastigheid leidde dat nooit. Wellicht dat de twintiger Marcel (achternaam bekend bij Story) dat kan veranderen.

Gepast gejuich

Deze knappe en welgemanierde personal coach week geen moment van Gerards zijde tijdens de besloten vip-avond van de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam. Mocht Marcel potentie als partner hebben, dan zal Gerards 88-jarige moeder Jannie dat met gepast gejuich ontvangen. ‘Ja, ik weet dat ze dolgraag een man in mijn leven zou zien,’ vertelt Gerard aan Story. ‘Die zijn er ook genoeg – alleen niet voor vast. Ik zou een partner best leuk vinden, maar ik mis het ook niet. Ik heb een leuk leven, met veel fijne vrienden en gezelligheid. Het is maar de vraag of een man daarbij past. En daarbij is het ook niet eenvoudig om de man van Gerard Joling te zijn, denk ik. Misschien schrikt dat mannen af.’ 

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders