De grootste rijkdom in het leven van Gerard Joling is zijn 91-jarige moeder Janny. De twee hebben een heel hechte band. Gerard vreest altijd dat zijn moeder iets overkomt. En ook nu maakt hij zich ernstig zorgen om Janny. En dat is niet onterecht, zo vertelt hij aan Story.

Gerard Joling geniet van zijn bestaan als artiest, maar het allerbelangrijkst vindt hij zijn dierbaren, onder wie zijn moeder Janny (91) en haar partner Cor (91). Na het overlijden van Gerards vader vond zijn moeder nieuw geluk bij Cor, die ze ontmoette op een cursus Engels. ‘Vanaf dat moment zijn ze samen,’ vertelt Gerard aan Story.

Enorme zorgen

Cor wilde destijds de cursus volgen omdat hij in contact wilde komen met drie bemanningsleden (uit Engeland en Canada), die tijdens de Tweede Wereldoorlog de crash van een bommenwerper overleefden in Anna Paulowna. Cor was daar destijds als dertienjarige jongen getuige van geweest. Maar zijn gebrekkige Engels vormde een belemmering bij het in contact treden met de overlevenden. Helaas lukte dat Cor ook niet. Maar afgelopen zaterdag was hij op verzoek van de Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon wel aanwezig bij de onthulling van een herdenkingspaal op de plek waar de bommenwerper neerstortte.

Ook zijn partner Janny, Gerard en Cors kinderen waren daarbij van de partij. ‘Heel bijzonder om hier bij te zijn,’ aldus Gerard. ‘Dit is een mooi gebaar voor de nabestaanden.’ Omdat Gerards moeder enkele maanden geleden flink is gevallen, gaat ze niet zonder rollator de deur uit. ‘Ik maak me enorm zorgen om mijn moeder. Altijd.’

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Door: Nick Dijkman | Foto: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.