'Ik had het echt niet verwacht!' Dat was de eerst reactie van Gerard Ekdom. De dj van Radio 2 won de Gouden RadioRing met zijn programma Ekdom in de Ochtend. Ook werd hij verkozen tot beste mannelijke dj.

'Dat je de Gouden RadioRing wint en de prijs voor beste mannelijk radio-dj is gewoon bizar', zei een opgetogen Gerard. Hij noemde de andere genomineerden “kanonnen”. Vanzelfsprekend bedankte hij het publiek dat op hem had gestemd. 'Lieve luisteraars, dit komt allemaal door jullie', zei hij.

Nieuwe uitdagingen

Vervelen gaat het winnen van prijzen niet voor Gerard. Hij won de prijs al tweemaal eerder. Ondanks dat ziet hij steeds weer nieuwe uitdagingen. 'En morgen is er gewoon weer een Ekdom in de Ochtend', zei de winnende dj. Die liet eerder op de avond weten dat hij een hardrockprogramma mist op de radio. 'Niet dat ik degene ben die het moet presenteren', voegde hij er snel aan toe. 'Maar met een programma als Het Betonuur van Alfred Lagarde en later Henk Westbroek kan je nu best scoren.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)