In haar NRC-column heeft Georgina Verbaan het opgenomen voor Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Ze heeft het zelf ook weleens meegemaakt, schrijft ze, dat een regisseur haar in een bepaalde richting stuurde.

Jonge meid

In column vertelt Georgina dat ze een soortgelijke ervaring heeft als Barbie. Er werd haar tijdens de opnames gevraagd of ze bepaalde dingen wilde doen en of ze het dan even “hier en daar” over wilde hebben. Alles van het programma werd een bepaalde richting in gestuurd en als jonge meid durf je daar niet op in te gaan, waardoor ze goed kan begrijpen dat Samantha dat ook niet deed.

Onveilig

“Ik wil niet voor Samantha de Jong spreken, dat gebeurt al veel te vaak. Maar laat ik het bij mezelf houden”, vertelt ze in haar column. “Ik had het er, toen ik zo jong bekend werd, niet meer over straat kon en durfde, in dissociatieve staat in interviews verzeild raakte, dom genoemd werd (…)  niet bij kunnen hebben dat ik elke dag gefilmd werd, dat ieder meubelstuk in mijn huis door programmamakers en sponsors neergezet was.”

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | Libelle.nl