Georgina Verbaan en Katja Schuurman zijn binnenkort voor het eerst in zeventien jaar weer samen in een bioscoopfilm te zien. Samen met Edwin Jonker vertolken zij de rollen van schurken in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen. Dat maakten producent Umami Media en distributeur Independent Films vrijdag bekend.

Verbaan en Schuurman speelden eind jaren negentig jarenlang de zusjes Jessica en Hedwig Harmsen in soapserie GTST. Daarna waren zij nog samen te zien in de iconische bioscoophit Costa! (2001) en de serie Medea die Theo van Gogh vlak voor zijn dood maakte. De opnames van De Club van Lelijke Kinderen gaat vrijdag van start.

Article continues after the ad

Flaporen

In De Club van Lelijke Kinderen, de verfilming van het gelijknamige boek van Koos Meinderts, moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Jelka van Houten

Verbaan, Schuurman en Jonker spelen de hulpjes van de president. Andere rollen zijn Jelka van Houten, Jeroen van Koningsbrugge en Maan de Steenwinkel. De familiefilm is een coproductie van Umami Media en Shooting Star (De Dirigent, Pietje Bell). De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP