Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de 10 grootste schandalen. Deze week: George Michael, die voor heel wat opschudding zorgde toen hij op heterdaad werd betrapt met een man in een openbaar toilet.

Meisjesidool

George Michael was een van de allergrootste meisjesidolen van de jaren tachtig en negentig. Maar de wereldster – die aan het begin van zijn carrière vijf jaar lang de succesformatie Wham! vormde met Andrew Ridgeley – viel niet op vrouwen. Al hield hij dat angstvallig geheim. George vluchtte in anonieme sekscontacten, hopend niet herkend te worden. In Beverly Hills – waar de Engelse zanger ook een huis had – ging dat in de lente van 1998 fout. 

Article continues after the ad

Betrapt

George werd in deze sterrenstad vlakbij Hollywood door een undercoveragent betrapt in een openbaar toilet, terwijl hij seks had met een man. Hij kreeg een geldboete en een taakstraf van tachtig uur opgelegd. Dat vond George geen ramp, wél dat de hele wereld ineens op de hoogte was van zijn geaardheid.

Tekst: Joël Pollemans | Beeld: Getty

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.