Albert Verlinde stopte afgelopen december als theaterproducent om ruimte te krijgen voor nieuwe uitdagingen én om tot rust te komen. En juist op momenten van bezinning mist hij zijn ouders nog meer.

Toen Albert Verlinde (59) afgelopen november meedeelde per december te stoppen als managing director bij Stage Entertainment Nederland, sloeg dat nieuws in als een bom. Dat Albert, theaterman in hart en nieren, er een punt achter ging zetten, konden velen nauwelijks geloven. Maar na twee decennia lang musicals te hebben geproduceerd, waarvan de eerste vijftien jaar met zijn eigen onderneming, verlangde Albert naar verandering. De televisiewereld hoeft hem niet te missen: als entertainmentdeskundige schuift hij nog steeds aan bij Shownieuws. Daarnaast is Albert begonnen aan een politieke uitdaging. Begin januari werd hij geïnstalleerd als VVD-raadslid in de gemeente Vught, waar verkiezingen waren geweest vanwege een gemeentelijke herindeling. Albert heeft met zijn echtgenoot – bestuurder/politicus Onno Hoes (59) – een huis in Cromvoirt, dat tot deze gemeente behoort. Doordeweeks mag Albert dan vaak in zijn appartement aan het hoofdstedelijke Vondelpark vertoeven, de weekenden brengt hij bij voorkeur door in Brabant. De geboren Bosschenaar kan er heerlijk wandelen met zijn hondje Moos. 

Article continues after the ad

DOOR JOËL POLLEMANS | FOTO’S EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.