Micky Hoogendijk vindt het lastig om vanwege het coronavirus aan huis gekluisterd te zijn. De kunstenares bekent dat ze niet alleen bang is, maar ook erg eenzaam.

Na een stormachtig huwelijk met kunstenaar Rob Scholte, die in 1994 bij een bomaanslag beide benen verloor, en een roerige verbintenis met radiolegende Adam Curry is voormalig actrice en kunstenares Micky Hoogendijk (49) al jarenlang vrijgezel. ‘Ik ben alleen, ik woon alleen,’ vertelt Micky in de podcast 1-2-tje met Yves van uitgever Yves Gijrath.

Article continues after the ad

Geconfronteerd met ego

Maar nu zorgt het coronavirus ervoor dat ze opgesloten zit in haar woonboerderij in ‘brandhaard’ Noord-Brabant. ‘Op zo’n moment voel je je klein, nietig en alleen. Dat mensen gaan bepalen wat ik moet doen, vond ik ook wel een dingetje. Ik ben natuurlijk een enorme vrijbuiter, die wil reizen en dingen wil doen die ze zelf bedenkt,’ zegt Micky in de podcast. ‘Dat zijn wel dingen. Voor mijn karakter ook. Ik werd geconfronteerd met mijn ego. Dat was ook wel heel goed. Ik vroeg me op dat moment af: ik heb helemaal geen vitaal beroep; wat ben ik dan in deze maatschappij, als het hierom draait?’ In paniek is Micky nóg niet. ‘Ik houd het wel even vol, maar dit gaat langer duren. Ik heb wel eerder een crisis meegemaakt, maar toen deed ik niet wat ik nu doe.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.