Geert Wilders is de enige Nederlandse politicus die al twaalf jaar lang élke dag met persoonsbeveiliging moet leven. Een beklemmende situatie, die maar weinig mensen zich kunnen voorstellen. In Story vertelt de PVV-leider dat hij dat volhoudt om twee redenen: zijn idealen én zijn vrouw Krisztina. 

Article continues after the ad

Nare situaties 

Wordt zijn vrouw niet wanhopig om te moeten leven als een opgejaagd dier? "Mijn Krisztina is niet alleen een heel lieve, maar ook een heel sterke vrouw. Zij weet dat ik moet doen wat ik nu doe. Gelukkig brengen deze nare situaties ons heel dicht bij elkaar. We hebben samen in een cel geslapen in Kamp Zeist, waar de daders van de Lockerbie-vliegtuigaanslag vast hebben gezeten. We hebben dus de meest gekke dingen meegemaakt", vertelt Geert aan Story. 

Grootste politieke vijand

Hoe reageert Geert op het feit dat leden van zijn bestaande beveiligingsteam mogelijk criminele connecties hadden? En wie ziet Geert Wilders als zijn grootste politieke vijand in de Tweede Kamer? Nog veel meer lees je exclusief in de nieuwe Story die nu in de winkel ligt.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story