Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zijn naast collega’s ook levenspartners. Ze zijn momenteel het meest besproken echtpaar van ons land, nadat ze de gepensioneerde Transavia-gezagvoerder Julio Poch, die acht jaar lang onterecht in voorarrest zat, op vrije voeten wisten te krijgen.

De legendarische mr. Max Moszkowicz, de vader en mentor van onder anderen Bram, legde ooit de basis voor de glansrijke carrière van Geert-Jan Knoops én de liefde tussen hem en Carry Hamburger, die begin jaren negentig op hetzelfde Moszkowicz-kantoor in Maastricht kwamen te werken. Geert-Jan, op dat moment begin dertig, liet al snel zijn oog vallen op de charmante, acht jaar oudere Carry, die aan een bureau naast hem haar werkzaamheden verrichtte en wier mooie ogen een magnetische uitwerking op hem hadden.

Eigen advocatenkantoor

Toen de liefde wederzijds bleek, lichtten Geert-Jan en Carry hun collega’s en werkgever Max Moszkowicz in, waarna ze niet veel later de stap namen ook samen een zakelijke verbintenis aan te gaan; ze begonnen in 1994 een eigen advocatenkantoor. De afgelopen week boekten ze misschien wel hun mooiste overwinning: ze slaagden erin de in Argentinië ten onrechte acht jaar lang vastgezette voormalige Transavia-gezagvoerder Julio Poch op vrije voeten te krijgen. Voor zijn arrestatie in 2009 woonde de piloot al ruim twintig jaar in Nederland. Poch zat vast omdat hij vliegcollega’s zou hebben verteld dat hij in de tijd van het Videla-regime in Argentinië, in de jaren zeventig en tachtig, enkele dodenvluchten zou hebben uitgevoerd, waarbij er tal van mensen uit zijn vliegtuig in zee zouden zijn gegooid. Poch ontkende zelf altijd dit verhaal verteld te hebben en vroeg Geert-Jan en Carry zijn onschuld te bewijzen. 

Gezinsuitbreiding

Waar Geert-Jan altijd al voornemens was een succesvolle advocaat te worden, was het leven van zijn vrouw een stuk minder uitgestippeld. Carry begon haar werkende leven in de jaren zeventig als verloskundige, maar raakte daar al snel op uitgekeken. Ze leerde zichzelf vervolgens vioolspelen, waarna ze nog geen jaar later werd aangenomen op het Conservatorium. Vervolgens werd ze verliefd op een Amerikaanse man, met wie ze naar Washington emigreerde. Carry en haar man stapten in de VS in het huwelijksbootje en kregen drie zoons, alvorens de koek tussen beiden op was en de scheidingspapieren werden aangevraagd. Na de breuk keerde Carry met haar zoons terug naar Nederland, waar ze op 36-jarige leeftijd een rechtenstudie begon. Begin jaren negentig werd ze, zoals gezegd, aangenomen op het kantoor van Max Moszkowicz, waar Geert-Jan haar hart veroverde.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.


Beeld: Evert Elzinga (ANP)

Al ruim een kwart eeuw is Danny de Munk intens gelukkig met zijn vrouw Jenny. Bij alles wat hen overkwam, bleven ze samen sterk. De laatste tijd merkt de zanger dat de zorgen om hun gezamenlijke toekomst steeds groter worden...

Zo zorgeloos als Danny over zijn carrière is, zoveel zorgen maakt hij zich over zijn gezinsleven. ‘Jenny en ik zijn heel gelukkig samen met onze kinderen Bo (20) en Davy (16). Maar regelmatig is er de angst of dit ook zo blijft. Je hoort zoveel ellende. Mensen die ziek worden of komen te overlijden. Kijk maar eens naar Dave Mantel die ineens op 37-jarige leeftijd is overleden. Daar schrik ik enorm van. Ik kende hem niet, maar het zet alles wel in perspectief. En vraag ik mezelf af of Jenny en ik wel samen oud mogen worden. Dat is mijn grootste droom. Om straks samen als twee oude mensen op een bankje te zitten en terug te kijken op ons leven. Maar ik heb echt periodes dat ik bang ben of dit ons wel gegund wordt.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

De ongemakken die bij het ouder worden komen kijken, zijn Rick Engelkes niet vreemd: hij blijkt zelf de nodige moeite te hebben met het klimmen der jaren...

Hij windt er geen doekjes om zelf te worstelen met het ouder worden. ‘Dat vind ik nogal een dingetje.’ Rick zegt zich nog hetzelfde als twintig jaar geleden te voelen, maar: ‘Dat getal van 59 staat er wel en dat vind ik erg confronterend. Het gaat allemaal zo snel en voor je het weet, is het voorbij. En daar heb ik wel moeite mee, omdat ik het leven zo fijn vind en ervan geniet.’ Daarom koestert Rick het hebben van vriendschappen. ‘Dat vind ik erg belangrijk, zeker wanneer je ouder wordt. Dan deel je samen veel en dat is wel heel kostbaar.’ Al zegt de theaterproducent dat geregeld uit het oog te verliezen vanwege zijn volle agenda. ‘Vaak moet je dan even je neus stoten om je te realiseren wat echt belangrijk is. En gelukkig gaat het mij steeds beter af,’ aldus Rick, die na zijn elfjarige huwelijk met Annemarie Paol nieuw liefdesgeluk vond bij de Noordwijkse wellness-onderneemster Marie Claire Noorlander. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders