Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zijn naast collega’s ook levenspartners. Ze zijn momenteel het meest besproken echtpaar van ons land, nadat ze de gepensioneerde Transavia-gezagvoerder Julio Poch, die acht jaar lang onterecht in voorarrest zat, op vrije voeten wisten te krijgen.

De legendarische mr. Max Moszkowicz, de vader en mentor van onder anderen Bram, legde ooit de basis voor de glansrijke carrière van Geert-Jan Knoops én de liefde tussen hem en Carry Hamburger, die begin jaren negentig op hetzelfde Moszkowicz-kantoor in Maastricht kwamen te werken. Geert-Jan, op dat moment begin dertig, liet al snel zijn oog vallen op de charmante, acht jaar oudere Carry, die aan een bureau naast hem haar werkzaamheden verrichtte en wier mooie ogen een magnetische uitwerking op hem hadden.

Eigen advocatenkantoor

Toen de liefde wederzijds bleek, lichtten Geert-Jan en Carry hun collega’s en werkgever Max Moszkowicz in, waarna ze niet veel later de stap namen ook samen een zakelijke verbintenis aan te gaan; ze begonnen in 1994 een eigen advocatenkantoor. De afgelopen week boekten ze misschien wel hun mooiste overwinning: ze slaagden erin de in Argentinië ten onrechte acht jaar lang vastgezette voormalige Transavia-gezagvoerder Julio Poch op vrije voeten te krijgen. Voor zijn arrestatie in 2009 woonde de piloot al ruim twintig jaar in Nederland. Poch zat vast omdat hij vliegcollega’s zou hebben verteld dat hij in de tijd van het Videla-regime in Argentinië, in de jaren zeventig en tachtig, enkele dodenvluchten zou hebben uitgevoerd, waarbij er tal van mensen uit zijn vliegtuig in zee zouden zijn gegooid. Poch ontkende zelf altijd dit verhaal verteld te hebben en vroeg Geert-Jan en Carry zijn onschuld te bewijzen. 

Gezinsuitbreiding

Waar Geert-Jan altijd al voornemens was een succesvolle advocaat te worden, was het leven van zijn vrouw een stuk minder uitgestippeld. Carry begon haar werkende leven in de jaren zeventig als verloskundige, maar raakte daar al snel op uitgekeken. Ze leerde zichzelf vervolgens vioolspelen, waarna ze nog geen jaar later werd aangenomen op het Conservatorium. Vervolgens werd ze verliefd op een Amerikaanse man, met wie ze naar Washington emigreerde. Carry en haar man stapten in de VS in het huwelijksbootje en kregen drie zoons, alvorens de koek tussen beiden op was en de scheidingspapieren werden aangevraagd. Na de breuk keerde Carry met haar zoons terug naar Nederland, waar ze op 36-jarige leeftijd een rechtenstudie begon. Begin jaren negentig werd ze, zoals gezegd, aangenomen op het kantoor van Max Moszkowicz, waar Geert-Jan haar hart veroverde.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.

Beeld: Evert Elzinga (ANP)

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Deze week een kijkje in de zomerse foto's, die ondanks het winterse weer, zijn geplaatst. 

Maan

 

January 11th, almost as good as august 11th 🌈

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Estelle

 

Sahara quat✌🏻💋

Een bericht gedeeld door Estelle Cruijff (@estellecruijff) op

Yolanthe

 

Grit & Grace

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Sylvie Meis

 

Never one to miss a sunset 🌅 #capetown

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) op

Ali B

 

Het lekkerste bakje oploskoffie ever ⛺️🐘🦏🐆🐃🦁#rangerlife

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

 

Dit artikel komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Edwin Smulders: 'Ronald de Boer zie ik regelmatig in Amsterdam-Zuid waar hij met zijn gezin woont. Soms zit hij, zoals hier, op de elektrische bakfiets als hij zijn jongste dochters naar school brengt. Maar hij loopt ook vaak achter de kinderwagen met zoontje Boaz Samuel erin. Na vijf dochters (Brooke, Maxime, Demi, Fenna en Linde) werd Ronald vorig jaar september de trotse vader van een jongen. Toen zijn vriendin Suze van Boaz in verwachting was, stak Ronald niet onder stoelen of banken dat hij, na vijf meiden, het fantastisch zou vinden om een zoon te krijgen. En die wens is dus in vervulling gegaan. In de tijd dat Ronald nog voetbalde, was hij natuurlijk veel weg en had hij weinig tijd om met zijn kids door te brengen. Maar sinds hij voetbalanalist is, is daar veel verandering in gekomen. Hij is nu in het weekend of 
’s avonds aan het werk, maar overdag kan hij vol overgave papa zijn. En ik kan goed merken dat hij daar met volle teugen van geniet.’ 

Beeld: ANP