Monica Wardenaar weet als geen ander welke mensen met elkaar een relatie kunnen hebben. De relatiespecialist heeft zich bekwaamd in het herkennen van MensTypes, een typologie waarbij je aan het uiterlijk ziet hoe iemands karakter is.

Volgens Monica zijn er dertien MensTypes, zeven klassieke en zes gecombineerde types. Ze worden ook wel planeettypes genoemd: Maan, Venus, Mercurius, Saturnus, Mars, Jupiter en Zon. ‘Een MensType matcht vaak goed met eenzelfde MensType of juist met de maximale aantrekking, iemand die tegenovergesteld is,’ vertelt Monica, die het boek Jij Past Echt Bij Mij schreef en het datingconcept TypeDating ontwikkelde, aan Story.

Article continues after the ad

Aantrekkingskracht

Geert Jan is een Venustype. Als je naar zijn lichaam kijkt, heeft hij meer een peerfiguur dan een appelfiguur. Mars past goed bij hem, net als Venus. Een Marsvrouw zal rust bij hem vinden. Bij hem passen best veel types. Het is een type dat met de meeste types om kan gaan, omdat hij zo relaxed is. Hij heeft echter voor de vrouw gekozen die niet bij hem past... Want Karina is een Jupiter. Hij zou beter passen bij Jacqueline, die een Mars-Jupitertype is. Dan is er wel die aantrekkingskracht. Maar hier zou het kunnen dat Geert Jan zich vroeger al een beeld van zijn ideale vrouw heeft gevormd en dat Karina hieraan voldoet. Dan krijgt hij dus bij haar bepaalde gevoelens, maar dat zegt niets over of het een goede match is. Na het keuzemoment zag je ook meer afstand tussen hen. Bij Jacqueline was dat waarschijnlijk anders geweest.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.