John de Mol Facebook

Mediabedrijf Talpa Network schrapt wegens de coronacrisis zo'n 6 procent van alle vaste dienstverbanden. Daarbij vallen ook gedwongen ontslagen. Daarnaast gaat het bedrijf van John de Mol niet meer verder met een aantal medewerkers met een tijdelijk of freelancecontract.

Talpa kampt met een grote terugval van advertentie-inkomsten, nu bedrijven door de crisis als eerste besparen op reclame-uitgaven. De aangekondigde maatregelen staan in een adviesaanvraag aan de Ondernemingsraad. De kern van het nieuwe plan is dat de verschillende bedrijfsonderdelen versneld integreren. Talpa breidde door overnames de afgelopen jaren flink uit. Aanvankelijk was het idee om verschillende bedrijven op een natuurlijk tempo in elkaar te schuiven.

Article continues after the ad

Zelfstandig

Het doel is dat het moederbedrijf van onder andere SBS 6, Radio 538 en persbureau ANP 'structureel als gezond zelfstandig bedrijf kan voortbestaan', zonder langdurige financiële ondersteuning van eigenaar De Mol.

Geen looncompensatie

De directie van Talpa levert in de nieuwe plannen 20 procent van het salaris in. Het mediabedrijf maakt verder geen gebruik van looncompensatie van de overheid. Een bedrijf kan die zogeheten NOW-regeling alleen gebruiken als er geen ontslagen vallen gedurende de ontvangen steun.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.