Glamourvrouw Touriya Haoud deed lange tijd voorkomen alsof zij niets kon doen aan het faillissement van haar pr-bureau. Maar gedupeerde zakenpartners denken dáár anders over: ze beschuldigen Touriya in Story van meedogenloze malversaties, en waarschuwen haar nieuwe vlam Guillaume Zarka: ‘Ze doet alles voor geld!’ Wat zegt Touriya zelf? 

Lees ook: Touriya Haoud haalt opnieuw uit naar Sylvie Meis

Onbetrouwbaar imago

Achter de fraaie glimlach van Touriya Haoud gaat volgens sommigen een mysterie schuil. De 39-jarige brunette komt de laatste tijd bijna alleen nog in het nieuws met haar turbulente privéleven. Zo deelt ze sinds na haar scheiding van Greg Vaughan, met wie ze drie kinderen heeft, al enige tijd de lakens met Guillaume Zarka: de ex-vriend van haar voormalige hartsvriendin Sylvie Meis, met wie Touriya al jarenlang in onmin leeft. Sylvie beschuldigt haar ervan de locaties van hun geplande afspraken te hebben verkocht aan gretige fotografen, waardoor al hun ‘spontane’ lunches en dinertjes op de gevoelige plaat konden worden vastgelegd. Touriya heeft dat altijd ontkend, maar heeft volgens deze en gene de schijn van betrouwbaarheid na haar affaire met Sylvie’s voormalige geliefde intussen behoorlijk tegen zich.

Failliet

Het zijn niet alleen de gebeurtenissen in haar privéleven die Touriya een ‘onbetrouwbaar’ imago opleveren; ook zakelijk gezien zou de voormalige actrice, die haar carrière begon als model, een ravage hebben achtergelaten. Zo ging het pr-bureau van Touriya, THV, op 27 maart 2015 failliet, maar weigerde de actrice daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen. Toen curator Paul van den Berg bekendmaakte dat de schuld 67.000 euro bedroeg, maakte Touriya van dat moment gebruik door eventuele schuldeisers duidelijk te maken dat er bij háár geen geld te halen viel.

Hoge prijs

Uit nader Story-onderzoek blijkt dat Touriya haar handen toentertijd zo eenvoudig van het faillissement af kon trekken, omdat haar pr-medewerkster D. (persoonsgegevens bekend ter redactie) als bestuurder stond aangemerkt. Hierdoor werd D. verantwoordelijk gehouden voor een groot deel van de schulden, en ging ze de afgelopen twee jaar door een hel. ‘Touriya heeft me opgezadeld met een schuld van bijna 40.000 euro,’ vertelt D. aan Story. ‘Ik was de enige werknemer van het bedrijf die na het faillissement vindbaar was, omdat ik in Nederland woonde en Touriya spoorloos was verdwenen. Daardoor kwam er een hoop op mijn schouders terecht. Dat is deels ook mijn fout: ik had niet zo naïef moeten zijn om op die manier met Touriya in zee te gaan. Dat is een harde les geweest, waarvoor ik een hoge prijs heb betaald en waarvan ik flink heb geleerd.’ 

‘Vuil spelletje’

Het is niet zo dat D. zich slaafs naar de slachtbank heeft laten leiden en geen actie heeft ondernomen tegen Touriya. ‘Ik heb een advocaat in de arm genomen om Touriya aansprakelijk te stellen voor haar daden. Maar ik heb niet kunnen voorkomen dat de schuld, die zíj heeft gemaakt, op mijn naam bleef staan. Er is wel degelijk gekeken naar de mogelijkheid om dingen op haar te verhalen. Dat werd echter zo’n ingewikkeld en kostbaar proces dat het voor mij een te groot risico was die stap te nemen. Anders zou mijn schuld misschien nóg groter zijn geworden. Haar leven is elke drie maanden anders. Ze wisselt meerdere keren per jaar van beroep, vriendenkring en partner. Die vrouw is niet te traceren. Op die manier komt Touriya telkens weg met al haar kunstjes. Ze heeft een héél vuil spelletje met me gespeeld. Touriya is een oplichtster, ik kan er geen ander woord voor bedenken. Ik adviseer mensen met klem om niet met haar in zee te gaan. Doe het jezelf niet aan!’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders