Glamourvrouw Touriya Haoud deed lange tijd voorkomen alsof zij niets kon doen aan het faillissement van haar pr-bureau. Maar gedupeerde zakenpartners denken dáár anders over: ze beschuldigen Touriya in Story van meedogenloze malversaties, en waarschuwen haar nieuwe vlam Guillaume Zarka: ‘Ze doet alles voor geld!’ Wat zegt Touriya zelf? 

Lees ook: Touriya Haoud haalt opnieuw uit naar Sylvie Meis

Onbetrouwbaar imago

Achter de fraaie glimlach van Touriya Haoud gaat volgens sommigen een mysterie schuil. De 39-jarige brunette komt de laatste tijd bijna alleen nog in het nieuws met haar turbulente privéleven. Zo deelt ze sinds na haar scheiding van Greg Vaughan, met wie ze drie kinderen heeft, al enige tijd de lakens met Guillaume Zarka: de ex-vriend van haar voormalige hartsvriendin Sylvie Meis, met wie Touriya al jarenlang in onmin leeft. Sylvie beschuldigt haar ervan de locaties van hun geplande afspraken te hebben verkocht aan gretige fotografen, waardoor al hun ‘spontane’ lunches en dinertjes op de gevoelige plaat konden worden vastgelegd. Touriya heeft dat altijd ontkend, maar heeft volgens deze en gene de schijn van betrouwbaarheid na haar affaire met Sylvie’s voormalige geliefde intussen behoorlijk tegen zich.

Failliet

Het zijn niet alleen de gebeurtenissen in haar privéleven die Touriya een ‘onbetrouwbaar’ imago opleveren; ook zakelijk gezien zou de voormalige actrice, die haar carrière begon als model, een ravage hebben achtergelaten. Zo ging het pr-bureau van Touriya, THV, op 27 maart 2015 failliet, maar weigerde de actrice daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen. Toen curator Paul van den Berg bekendmaakte dat de schuld 67.000 euro bedroeg, maakte Touriya van dat moment gebruik door eventuele schuldeisers duidelijk te maken dat er bij háár geen geld te halen viel.

Hoge prijs

Uit nader Story-onderzoek blijkt dat Touriya haar handen toentertijd zo eenvoudig van het faillissement af kon trekken, omdat haar pr-medewerkster D. (persoonsgegevens bekend ter redactie) als bestuurder stond aangemerkt. Hierdoor werd D. verantwoordelijk gehouden voor een groot deel van de schulden, en ging ze de afgelopen twee jaar door een hel. ‘Touriya heeft me opgezadeld met een schuld van bijna 40.000 euro,’ vertelt D. aan Story. ‘Ik was de enige werknemer van het bedrijf die na het faillissement vindbaar was, omdat ik in Nederland woonde en Touriya spoorloos was verdwenen. Daardoor kwam er een hoop op mijn schouders terecht. Dat is deels ook mijn fout: ik had niet zo naïef moeten zijn om op die manier met Touriya in zee te gaan. Dat is een harde les geweest, waarvoor ik een hoge prijs heb betaald en waarvan ik flink heb geleerd.’ 

‘Vuil spelletje’

Het is niet zo dat D. zich slaafs naar de slachtbank heeft laten leiden en geen actie heeft ondernomen tegen Touriya. ‘Ik heb een advocaat in de arm genomen om Touriya aansprakelijk te stellen voor haar daden. Maar ik heb niet kunnen voorkomen dat de schuld, die zíj heeft gemaakt, op mijn naam bleef staan. Er is wel degelijk gekeken naar de mogelijkheid om dingen op haar te verhalen. Dat werd echter zo’n ingewikkeld en kostbaar proces dat het voor mij een te groot risico was die stap te nemen. Anders zou mijn schuld misschien nóg groter zijn geworden. Haar leven is elke drie maanden anders. Ze wisselt meerdere keren per jaar van beroep, vriendenkring en partner. Die vrouw is niet te traceren. Op die manier komt Touriya telkens weg met al haar kunstjes. Ze heeft een héél vuil spelletje met me gespeeld. Touriya is een oplichtster, ik kan er geen ander woord voor bedenken. Ik adviseer mensen met klem om niet met haar in zee te gaan. Doe het jezelf niet aan!’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders