Gallyon van Vessem was jaren een van de vaste gezichten van Hart van Nederland. Op 51-jarige leeftijd is haar tijd op televisie geweest, althans, dat suggereerde John de Mol in De Wereld Draait Door. Het was volgens de Mol zelfs de reden dat de presentatrice werd ontslagen bij Hart van Nederland. 

Haar gedwongen vertrek bij SBS6, waar ze in 1995 haar debuut maakte in het nieuwsprogramma, is Gallyon niet in de koude kleren gaan zitten. In de gloednieuwe Beau Monde reageert Gallyon op de uitspraken van haar oude baas. Ze is namelijk not amused. "Je mag nooit iemand ‘over de houdbaarheidsdatum’ noemen; mannen niet en vrouwen ook niet. Welke God je ook in medialand bent, zoiets zeg je niet."

Jongere presentatoren

Hoe zat het ook alweer... Gallyon kreeg eerder begin vorig jaar te horen dat ze moest stoppen bij Hart van Nederland; een programma dat ze maar liefst zestien jaar presenteerde. "Tegen mij persoonlijk is natuurlijk nooit gezegd: ‘Je bent te oud.’ Dat gaan ze ook niet doen, want dat mag niet." Tegen de presentatrice (eveneens tegen collega Selma van Dijk) werd gezegd dat er andere plannen voor het programma zijn. 

Houdbaarheidsdatum? 

Kort na haar ontslag maakte John de Mol in De Wereld Draait Door de opmerking: "Dat iedereen zo verbaasd is over dat ontslag, dat snap ik niet, want je weet toch dat je een houdbaarheidsdatum hebt." Gallyon was woedend. "En dan kan hij zeggen dat het niet specifiek over jou gaat, maar het ging dus wél over ons", vertelt ze in de Beau Monde.

Article continues after the ad

Het voormalig Hart van Nederland-gezicht is vanaf januari weer te zien op de buis als co-host in het RTL-programma 5 Uur Live. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders