Gallyon van Vessem heeft maandagavond met tranen in haar ogen afscheid genomen van Hart van Nederland. De presentatrice, die in 1995 haar debuut maakte bij het nieuwsprogramma van SBS6, bedankte de kijkers voor het trouwe kijken.

"Dan komt nu het moment dat ik wist dat komen ging", begon Gallyon. "Ik heb vanmiddag prachtig afscheid genomen van mijn collega's. Ze hebben een fantastische film gemaakt en op de redactie laten zien. Nu neem ik afscheid van u lieve kijker." Gallyon zei dat ze het "heel eervol" vond om jarenlang "het mooie programma" te mogen presenteren. "U heeft heel trouw gekeken, misschien zijn uw kinderen in de loop van tijd ook wel mee gaan kijken."

Article continues after the ad

Geen vrijwillige keuze

De presentatrice bedankte de kijkers ook "heel, heel hartelijk" voor alle reacties op haar vertrek. Gallyon verlaat Hart van Nederland niet vrijwillig, het programma wordt aangepast en daarin is geen ruimte meer voor haar. "Ik vertrek met de allermooiste herinneringen en kijk terug op een mooie tijd." Gallyon riep de kijkers op veel lol te maken en gezond te blijven.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.