KRO-NCRV "is in gesprek" met Yvon Jaspers over de verlenging van haar contract. Dat laat de omroep maandagavond desgevraagd weten na berichtgeving van het programma 6 Inside. Presentator Albert Verlinde stelde dat Jaspers en de omroep een nieuw contract hebben gesloten voor drie jaar, maar nog in onderhandeling zijn over de details.

"Wij zijn met Yvon in gesprek over de invulling van haar contract en de programma’s die ze gaat maken bij KRO-NCRV", stelt een woordvoerder. "Verder gaan we nooit via de media in op de inhoud van gesprekken met presentatoren. Wij zullen binnenkort met Yvon het glas heffen op mooie nieuwe programma’s bij KRO-NCRV."

Article continues after the ad

Moeizame onderhandelingen

Volgens Verlinde verlopen de onderhandelingen moeizaam, onder meer omdat Jaspers compensatie wil voor de nevenactiviteiten die ze niet meer zou mogen doen. Het Commissariaat voor de Media verricht al maandenlang onderzoek naar nevenactiviteiten van de Boer zoekt vrouw-presentatrice. Jaspers werkt ook als ambassadeur voor ForFarmers, de grootste veevoederfabrikant van Europa. Zij is het gezicht van een campagne die 'de boerentrots naar boven moet halen', iets dat zij voor KRO-NCRV ook doet in het programma Onze Boerderij.

Onder vuur

Het is niet duidelijk hoeveel geld Jaspers voor haar werkzaamheden voor ForFarmers krijgt. Het is niet de eerste maal dat de presentatrice van Boer zoekt vrouw onder vuur ligt vanwege mogelijke belangenverstrengeling. BNN-VARA kreeg in 2011 een boete van 50.000 euro voor het uitbundig aanprijzen van het boerenservies van Yvon Jaspers.

Kamervragen

De commotie rond haar nevenfuncties bij ForFarmers leidde onder meer tot Kamervragen. Mediaminister Arie Slob zegt het onderzoek van het Commissariaat af te willen wachten. Dit onderzoek loopt nog steeds, bevestigt een woordvoerder woensdag desgevraagd. Journalistenvakbond NVJ stelt dat de schijn van belangenverstrengeling de geloofwaardigheid van de NPO op het spel zet.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)