De bekendmaking van de Nederlandse kandidaat voor het Songfestival komt dichterbij en het gonst van de geruchten. Wordt het Jordan Roy, Jeangu Macrooy of toch een naam die we nog niet hebben gehoord? 

AD meldt nu uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Jeangu Macrooy inderdaad Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2020 in Rotterdam. De verantwoordelijke omroep AVROTROS liet eerder deze week al weten niet in te gaan op speculaties en pas nieuws te brengen tijdens de officiële aankondiging.

Geen uitspraak

In De Wereld Draait Door op donderdagavond ging Emma Wortelboer samen met Alberto Stegeman op onderzoek uit. Zij kwamen op de naam van soulzanger Jeangu Macrooy. De manager van de zanger ontkent het nieuws via een telefoontje en Cornald Maas, betrokken bij de selectie van de kandidaat, wil nog geen uitspraak doen.

Tour

De 27-jarige in Suriname opgegroeide Jeangu Macrooy heeft al twee albums op zijn naam staan en werd tweemaal genomineerd voor een Edison. De zanger gaat in het voorjaar van 2020 op tour langs Nederlandse theaters. Opvallend genoeg heeft hij optredens in april en in de tweede helft van mei gepland staan. De eerste twee weken van mei, waarin de repetities en liveshows voor het Songfestival plaatsvinden, heeft hij volgens de agenda op zijn website geen concerten.

Article continues after the ad

Door: NU.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.