Een klein lichtpuntje vandaag in de 'soap-ellende': GTST gaat wellicht tóch door. Hoe, dat is nog even de vraag.

Maar volgens de makers is het veel te voorbarig om te zeggen dat de serie vervroegd van de buis wordt gehaald.

Stil

Zo laat producent EndemolShine weten na berichtgeving over een eerdere zomerstop zonder beroemde cliffhanger. 'Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn. Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen', zegt een woordvoerder in De Telegraaf.

Studio in?

Het advies van de overheid geldt (ook voor het maken van opnames) vooralsnog tot en met 6 april. De makers hopen vurig dat ze dan met de cast weer de studio in kunnen duiken.

Article continues after the ad

'Natuurlijk houdt EndemolShine er rekening mee dat de opnames langer stil zullen liggen, maar daar hebben we nog geen knoop over doorgehakt. De conclusie dat er vanaf half mei geen nieuwe afleveringen te zien zullen zijn, is daarom te voorbarig.'

Hunkeren naar soaps

Omdat er niet genoeg afleveringen op de plank liggen, heeft GTST besloten dat er geen 5, maar 4 afleveringen per week te zien zullen zijn. Zo wordt de soaphonger toch nog gestild de komende periode. 

Bron: De Telegraaf Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.