Week na week groeit de frustratie bij de kijkers thuis wat betreft Steenrijk, Straatarm. Dezelfde 'gesponsorde' elementen keren elke keer weer terug, waardoor het gevoel ontstaat bij fans dat alles in scène is gezet. Toch is er ook een positief geluid na afloop van de uitzending.

Deze week was het aan de minder bedeelde familie Spijkerman om te ruilen met Melvin en Mischa. Waar het gezin het moet doen met 80 euro in de week, geeft het koppel al snel boven de duizend euro uit.

Article continues after the ad

Gezondheidsproblemen

En geld is nog niet eens het enige issue: vader Gio kampt met hartproblemen en kreeg te maken met een faillissement. Ook met moeder Hillie gaat het op gezondheidsgebied niet goed. Zij kreeg meerdere herseninfarcten en de diagnose kanker. Ze zijn dan ook ontzettend dankbaar dat ze een weekje mogen ruilen. Vooral hun kinderen Machiel en Valeria krijgen veel complimenten op Twitter. 'Die kinderen komen er wel, dat weet ik zeker, wat zijn dat een toppertjes', is onder meer te lezen.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Spanje

Hoewel het voor het rijke stel even wennen is, zetten ze al snel hun schouders eronder. Melvin en Mischa weten zelfs wat geld voor de familie bij elkaar te krijgen door de hele straat te voorzien van een nieuwe coupe. Als kers op de taart trakteren ze het gezin óók nog eens op een weekje vakantie in hun huis in Spanje, wat in goede aarde valt op social media. 

Tekst gaat verder onder de tweets.

Kritiek

Toch is er ook (zoals altijd) weer kritiek. Kijkers zijn onderhand wel klaar met alle geregisseerde momentjes. Zo wordt er elke week besteld op Thuisbezorgd, mag het arme gezin nieuwe kleding uitzoeken en is er een luxe eetmoment. 'We hebben het nu wel door. Eten bestellen, ring kopen, naar de kapper/schoonheidsspecialiste/pedicure/manicure, uit eten, shoppen...manmanman. Lekker spontaan iedere week', is dan ook een van de vele opmerkingen. Dit negatieve commentaar is gelukkig maar een klein gedeelte van alle reacties: het merendeel van de kijkers uit zich positief over de dankbaarheid van de familie Spijkerman én de vrijgevige instelling van Melvin en Mischa.

Bron: Televizier, Boulevard | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.