Hoewel VVD-icoon Frits Bolkestein niet wordt geplaagd door ernstige ouderdomsklachten, is zijn uitvaart reeds voorgeprogrammeerd. Een groots afscheid wordt het niet...

Deze week viert Frits Bolkestein zijn 85e verjaardag. Terwijl veel leeftijdgenoten geen druk actief leven meer leiden, geldt dat niet voor de VVD-icoon. Nadat hij ’s ochtends het nieuws heeft doorgenomen met zijn vrouw, oud-actrice Femke Boersma (82), gaat hij trouw naar zijn werkkamer. ‘Tot 19.00 uur kan ik doen wat ik wil,’ vertelde hij eerder over zijn dagindeling. ‘Dan ga ik naar huis, waar mijn vrouw heeft gekookt. Tijdens het eten maken we een fles wijn stuk. Vroeger dronk ik meer dan nu. Ik verdraag geen sterke drank meer.’ Met zijn vrouw geniet Frits niet alleen van hun kinderen en kleinkinderen maar ook van klassieke muziek. Hij onthulde dat het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach beslist moet klinken op zijn uitvaart. ‘Ik heb mijn uiteinde al geregeld,’ vertelt Bolkestein. ‘De crematie voltrekt zich in zeer kleine kring. Zes weken daarna is er een herdenkingsbijeenkomst. Ik verzoek twaalf sprekers elk vijf minuten iets over mij te zeggen.’ Het draaiboek mag al dan klaarliggen, Frits hoopt uiteraard dat het nog lang niet hoeft te worden uitgevoerd.

Lees het hele artikel in Story editie 14. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.