We kennen Lisa Kudrow natuurlijk dankzij haar vertolking van de zweverige Phoebe Buffay in de hitserie 'Friends'. Met deze rol stal ze de harten van miljoenen kijkers en won ze zelfs meerdere prijzen, zoals een Emmy Award, American Comedy Award en Golden Satellite Award en nog nominaties voor een Golden Globe en zes Emmy's. Een goede tijd voor Lisa dus, zou je denken. Maar dat blijkt niet helemaal te kloppen...

Een reus

Lisa Kudrow bleek haar tijd als Phoebe Buffay namelijk niet altijd als even makkelijk te hebben ervaren. De actrice bekende in een gesprek met de podcast 'WTF with Marc Maron' dat ze het nog wel eens moeilijk had op de set van 'Friends'. Zo vergeleek Lisa zichzelf maar al te vaak met collega's Jennifer Aniston en Courtney Cox, naast wie ze zich vaak 'een reus voelde'. "Als je jezelf dan op televisie terugziet, dan denk je alleen maar: mijn god, ik ben echt gigantisch naast hen."

Article continues after the ad

Schoonheidsideaal

De 55-jarige actrice zei mee te zijn gegaan in het Hollywood slankheidsideaal, ook al was dat niet goed voor haar gezondheid. "Helaas geldt in de filmindustrie voor vrouwen: als je ondergewicht hebt, zie je er goed uit. Toen ik te dun was, was ik constant ziek. Griep, verkouden, alles."

Kudrow bekende het nog steeds lastig te vinden om te voldoen aan een schoonheidsideaal, maar heeft leren accepteren dat fysieke veranderingen ook bij het ouder worden horen. "Dan denk ik maar: het zij zo. Ouder worden is juist iets goeds, daar moet niet iets slechts aan gehangen worden."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP