Slangen zijn de eerste liefde van Freek Vonk. "Al van kinds af aan ben ik gek op ze, slangen zijn mijn eerste liefde. Mensen vragen vaak waarom. De eerste keer dat ik oog in oog kwam te staan met een slang staat nog in mijn geheugen gegrift. Ik was meteen verliefd!", zegt Freek op Instagram bij een foto waarop hij te zien is met een reusachtige lang.

"Dat lange lijf zonder poten, die honderden zwevende ribben, oogleden die niet kunnen bewegen omdat ze vergroeid zijn, een gespleten tong, er hing een wolk van mystiek om dat dier heen", vervolgt Freek zijn liefdesbetuiging.

Article continues after the ad

Wereld Slangendag

Freek verklaart zijn liefde voor slangen op Wereld Slangendag. Deze feestdag is geen overbodige luxe voor de vaak onbegrepen reptielen, stelt de bioloog die vanwege zijn fascinatie voor slangen biologie ging studeren aan de Universiteit Leiden.

Waardering en respect

Freek benadrukt dat slangen er niet op uit zijn om mensen te bijten. "Ze hebben het gif nodig om hun prooien te vangen en willen geen gif verspillen. In al die jaren dat ik met slangen werk heb ik alleen maar meer bewondering voor ze gekregen, slangen verdienen onze waardering en respect!"

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders