Freek Vonk heeft vrijdag zijn eerste single uitgebracht in samenwerking met Yes-R. De track is getiteld ‘In het hol van de leeuw’. Het is voor het eerst dat de bioloog iets met muziek doet in zijn carrière. De single is de themasong van zijn shows in AFAS Live.

'Ik heb zoveel lol gehad met Yes-R in de studio om deze track op te nemen. Dat hoor je denk ik wel terug op de opname. Ik heb Yes-R gelijk gevraagd om een gastoptreden te geven bij mijn kerstshows.' Yes-R heeft die uitnodiging aangenomen. 'Ik kan alleen maar zeggen: wat een baas is Freek! Voor het eerst in de studio en dan zo goed rappen. Te gek dat we dit in de kerstvakantie live gaan doen in AFAS LIVE.'

Article continues after the ad

In het hol van de leeuw

In de show ‘In het hol van de leeuw’ vertelt Freek over zijn wereldwijde avonturen die hij afgelopen jaar tijdens zijn reizen heeft beleefd. De verhalen worden ondersteund door spectaculaire video’s. De familievoorstelling, voor alle leeftijden, bevat zowel spannende als leerzame momenten. Daarnaast zal hij op veler verzoek vragen uit het publiek beantwoorden.

Videoclip

De single ‘In het hol van de leeuw’ is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De bijbehorende videoclip is zondag voor het eerst te zien bij Zapp-Live. De 35-jarige dr. Freek Vonk is bioloog en wetenschapper bij Naturalis in Leiden. Daarnaast is hij programmamaker voor de NPO.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP