Een paar weken geleden hoorden fans het heugelijke nieuws dat Katja Schuurman (45) en Freek van Noortwijk (30) een kindje verwachten. De aanstaande vader vertelt uitgebreid over de zwangerschap en geeft ook toe een lichte voorkeur te hebben voor het geslacht van de baby.

De echtgenoot van de actrice hoopt erop dat hij een zoontje krijgt. En hij denkt ook zeker te weten dat dit gaat gebeuren. 'Ik heb het idee dat het een jongen wordt, maar dat is nergens op gebaseerd', vertelt Freek in een openhartig interview met Shownieuws.

Article continues after the ad

Oestrogeen-testosteronbalans

Het pasgetrouwde stel weet nog niet wat het geslacht van het kindje gaat worden worden. 'Maar qua hormonale huishouding in het huis, zou het voor de oestrogeen-testosteronbalans goed zijn om een jongetje te krijgen, denk ik.' Freek woont namelijk samen met Katja en haar dochter Sammie (9), die ze kreeg met acteur Thijs Römer.

Vaderschap

Freek is al helemaal klaar voor het vaderschap en hij lijkt steeds meer te wennen aan het idee dat hij vader wordt. 'Ik kijk er wel heel erg naar uit. Ik ben ook wel toe aan een nieuwe periode in rustiger vaarwater. Een nieuwe uitdaging, nieuwe prikkels… Ik denk dat het tijd is.'

Zwanger

Freek en Katja stapten in juni 2019 in het huwelijksbootje. Het liefdeskoppel maakten al snel duidelijk dat er ook een sterke kinderwens was. Om zwanger te worden moest Katja stoppen met de medicatie tegen haar bipolaire stoornis. 'Ik wil graag zwanger worden, maar die medicijnen vanwege mijn bipolaire stoornis mag je niet combineren met zwangerschap, dus ik moest stoppen', aldus de actrice destijds in Gert Late Night. 'Ik ben 44 en kan niet zo heel erg lang meer wachten.'

Valentijnscadeau

Het koppel maakte het heuglijke nieuws over de zwangerschap bekend op Valentijnsdag. 'Het mooiste Valentijnscadeau dat we elkaar konden geven… We worden papa en mama!', schreef Katja bij een kiekje van het koppel. Op dat moment was ze 12 weken zwanger. Het kindje zal dus ergens in de zomer verwacht worden.

Bron: Shownieuws | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.