Freek de Jonge is inmiddels 76 jaar, maar peinst er niet over om met pensioen te gaan. Hij geniet nog erg van zijn werk, waarin hij al bijna vijftig jaar wordt gesteund door zijn echtgenote Hella Asser (71). Al zijn die jaren zeker niet louter gemakkelijk verlopen.

Niet stilzitten

Gezien zijn leeftijd en voor het geld zou Freek de Jonge allang niet meer hoeven te werken. Maar stilzitten? Niets voor hem. Dus ging hij gretig in op het aanbod om de hoofdrol te vertolken in de binnenkort te verschijnen bioscoopfilm De Vogelwachter. En afhankelijk van de coronamaatregelen is Freek dit najaar in het theater te zien met zijn show Asociale Afstand. De enthousiasteling laat zich niet hinderen door zijn leeftijd. ‘Ja, de tachtig komt nu wel heel dichtbij,’ zegt Freek in Vijftig+ Magazine.

Levensmotto

‘Vroeger dacht ik altijd: zestig jaar, dat is heel wat. Maar dat was geen probleem. Toen kwam zeventig en dat viel ook erg mee. Die tachtig gaat straks vast ook wel lukken. Ik voetbal regelmatig met Sjaak Swart, die is 82 jaar en dat gaat prima. Ik ben weer gestart met een voorstelling en heb knalrecensies gehad. Dus voorlopig ga ik nog lekker door.’ Zijn levensmotto? ‘Ik heb er drie: vertrouwen, discipline en concentratie.'

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.