Een heftig jaar (2020) voor Fred van Leer: niet alleen lekte een seksvideo uit van de stylist, ook werd hij overvallen in zijn eigen woning. In &C praat hij met twee vrienden over deze sombere tijd.

Chantal Janzen vraagt Fred of hij uiteindelijk zelf de seksvideo gezien heeft. En dat heeft-ie.

Article continues after the ad

Video opzoeken

'Drie of vier weken na het gebeuren, ben ik bewust gaan zoeken. Ik zocht vier uur lang en kon het nergens vinden. Tot ik ineens bedacht: zou het op een pornosite staan?' Uiteindelijk vond hij daar datgene waar hij al bang voor was: de veelbesproken video.

Misselijk

Iets waar hij misselijk van werd. 'De eerste keer dat ik het filmpje keek, draaide mijn maag om. Het was zo vernederend en rakelde alle emotie op. 'En het bleef niet bij deze ene keer. De video heeft twintig keer bekeken, en met een reden.

Twintig keer bekeken

'Ik wilde dat er eelt op kwam zodat, mocht ik het nog eens per ongeluk te zien krijgen, het me niets meer zou doen. Dat is gelukt: het doet me nu niets meer.' Nadat bekend werd dat de video van Fred online stond, deed de stylist zichzelf iets aan. 

Opgenomen in kliniek

'Ik heb mezelf iets aangedaan. Ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga dit wel zeggen, want ik moet de regie in eigen hand nemen. Dankzij goede mensen in mijn omgeving ben ik er nog.'

Doosje bonbons

Fred heeft besloten geen aangifte te doen tegen degene die de video bewust heeft uitgelekt. 'Drie jaar lang wordt het opgerakeld, drie jaar lang ben je ermee in het nieuws, drie jaar lang moet je opnieuw je verhaal vertellen en wat krijgt diegene? Die moet twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons', zo liet de stylist indertijd weten in een video op Instagram.

Bron: &C Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoord kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis). Mensen met suïcidale gedachten én hun naasten kunnen hier 24/7 gebruik van maken.