Hij heeft er eigenlijk helemaal geen zin in, maar toch praat Fred van Leer nog één keer over de donkerste periode uit zijn leven. 

Dat doet de stylist in de nieuwste LINDA.

Article continues after the ad

LINDA.

Aan journalist Eva Hoeke doet hij zijn verhaal. 'Ik ben baas over mijn eigen leven en daarbij laat ik me door niets of niemand dwingen. Maar ik moest toch een kéér. Van mijzelf. In Amerika doe je je verhaal dan bij Oprah en in Nederland bij LINDA., zo simpel is het', zo begint Fred het gesprek.

Pikante tape

Hij ging door een diep diep dal en is blij dat hij er weer uit gekropen is. Op een avond in november komt hij erachter dat er een seksvideo van hem in omloop is. 

Psychose

'Als vrienden en collega’s je gaan appen, dan zie je ineens vóór je wie dat filmpje allemaal heeft zitten bekijken. Dat is zo vernederend. Ik kwam gillend aan bij een vriendin die bij me in de straat woont, ik sloeg alleen maar wartaal uit. Achteraf denk ik dat ik in een soort psychose zat. Ik wilde gewoon dood. Dat heb ik ook dertig keer geroepen: ‘Ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood’. Ik was helemaal de weg kwijt.'

Overval

Nadat de stylist een beetje bijgekomen is van het hele 'seksvideo-verhaal', krijgt hij weer een klap. Fred is slachtoffer van een overval. 'Mijn vriend Michael dacht dat dit de genadeklap zou zijn. Maar hij ziet mij zitten in een stoel – en dit klinkt heel theatraal, maar dat ben ik nu eenmaal – en ik herrijs als een feniks uit de as. Ja, echt. Het is heel gek, maar deze overval heeft me geholpen. Ineens wás ik er weer, alsof ik de controle terug had. Mijn leven, mijn regels.'

Op dit moment werkt de stylist aan zijn herstel. Hij is er nog niet, maar het gaat steeds beter.

Bron: LINDA. Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.