Een ingrijpende gebeurtenis rondom hun dochter deed het huwelijk van Fred Teeven wankelen, maar desondanks bleven hij en Hedi bij elkaar. Zelfs een verboden romance van de voormalig officier van justitie leek het huwelijk te overleven. En tóch trouwde Fred later alsnog met zijn minnares.

Toen Fred Teeven na zijn vertrek uit de politiek eind 2017 parttime als buschauffeur ging werken, werd daar met verbazing op gereageerd. In eerste instantie werd gedacht aan een publiciteitsstunt van de voormalige officier van justitie, maar dat bleek allerminst het geval. Op dit moment is Fred nog steeds actief als buschauffeur, al staat hij vanwege de coronacrisis voorlopig niet ingeroosterd. Het leven buiten de schijnwerpers bevalt Fred naar eigen zeggen uitstekend, en ook in de liefde gaat het hem weer voor de wind.

Article continues after the ad

Kinderwens

Zoals Story eerder onthulde, stapte Fred twee jaar geleden met Yvonne in het huwelijksbootje. Met zijn eerste vrouw Hedi trouwde hij in 1983. ‘Hedi wilde na ons trouwen snel kinderen. Ik hield dat af, wilde daarmee wachten tot ik dertig was,’ schrijft Fred in zijn onlangs verschenen biografie Meer dan boeven vangen. ‘Hedi dacht daar anders over.'

Scheiding

Op 4 februari 1989, achtte Fred de tijd rijp om de buitenechtelijke relatie die hij op dat moment met zijn maîtresse Yvonne had, te verbreken. ‘In de ochtend hebben mijn moeder en ik samen de begrafenis geregeld, ’s middags ben ik naar Yvonne gereden. We stoppen ermee, zei ik. Eigenlijk had ik moeten zeggen: Ík stop ermee. Ik deelde haar domweg mee wat ik besloten had. Yvonne was des duivels. We zijn abrupt uit elkaar gegaan, zonder goed af te sluiten wat zich tussen ons had afgespeeld.’ Het verbreken van zijn relatie met Yvonne betekende niet automatisch dat zijn huwelijk met Hedi was gered. Niet veel later besloten Fred en Hedi te scheiden.

Boosheid

In 2011 werd Fred opnieuw verliefd op Yvonne, die hij toen meer dan twintig jaar niet had gezien en toevalligerwijs tegen het lijf liep. Uit zijn biografie: ‘Je bent wel veranderd, maar niet zo ingrijpend dat ik je niet meer zou herkennen, zei ik. Ben je nog boos op me? Nee, ze was niet boos, maar ze zou het leuk vinden om weer eens af te spreken. Kort daarna gingen we uit eten en de conclusie aan het eind van de avond was dat we elkaar nog steeds superleuk vonden. Vanaf januari 2016 wonen Yvonne en ik bij elkaar.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.