Alain Delon beminde talloze vrouwen, ‘slechts’ vier waren er een grote liefde. De Nederlandse Rosalie van Breemen, met wie hij twee kinderen kreeg, zit daar niet bij.

Filmsterrenbaan

Alain Delon begon zijn werkzame leven bij de marine, maar droomde van een filmsterrenbestaan. Vanwege zijn uiterlijk lukte het hem rolletjes te bemachtigen. Hij was 25 toen hij doorbrak met zijn rol in de thriller Plein soleil, waarna vele rollen volgden. Alain kan terugkijken op een carrière met hoogte- en dieptepunten, net als in zijn liefdesleven. Met zijn helderblauwe ogen en parelwitte lach lokte hij vele dames het bed in, soms met een relatie tot gevolg. 

Romy Schneider

Actrice Romy Schneider, die hij in 1958 had ontmoet op de filmset van Christine, was zijn eerste serieuze vriendin. Ze kwam destijds als geroepen. ‘Ik was ziekelijk gesloten, wantrouwde iedereen. Zij was de eerste mens bij wie ik me zeker voelde zonder twijfels of angst.’ Tóch bedroog hij haar. Romy was echter zo gek op Alain, dat ze hem steeds vergaf. Ondertussen ging ze vanbinnen kapot, ze deed zelfs een zelfmoordpoging. Maar Alain verlaten? Zelfs toen hij de Duitse actrice Nico had bezwangerd, ging Romy niet bij hem weg. Alain heeft het vaderschap van Christian altijd ontkend – hoewel die destijds wél door Alains ouders werd opgevoed. Romy wilde ondanks alles met Alain trouwen, maar dát deed hij in 1964 in het geheim met actrice Nathalie Barthélémy. Vijf jaar later, na de geboorte van zoon Anthony, ruilde hij haar in voor actrice Mireille Darc, die hij na veertien jaar verliet omdat zij geen kinderen kon krijgen.

Liefde is heel moeilijk

Alain kreeg een relatie met actrice Anne Parillaud, en ging na vijf jaar verder met het Nederlandse fotomodel Rosalie van Breemen. Zij kregen dochter Anouchka en zoon Alain-Fabien. Maar in 2001 brak Rosalie met Alain. De ruzies werden steeds heftiger, vertelde ze aan Story. ‘Ik deed alles om hem gelukkig te maken, maar zijn negatieve karakter stond ons geluk in de weg.’ Tien jaar na de breuk verzoenden ze zich, maar de hereniging mislukte uiteindelijk. Daarna was Alain járen vrijgezel. Waarom zijn relaties waren gestrand? ‘Liefde is heel moeilijk als je een gepassioneerd iemand bent. Je gaat tot de bodem. Je bent bezitterig, je wilt alles, je geeft alles, je stikt.’ In 2016 stortte hij zich echter weer in een relatieavontuur met journaliste Vera Baudey. Twee jaar geleden overleed zij plotseling aan een hartaanval. Zelf kreeg Alain kort daarop een beroerte. 

Article continues after the ad

DOOR JOËL POLLEMANS | FOTO BRUNOPRESS

Lees het hele verhaal in Story. 
Dit artikel komt uit Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.