Tien kilo minder zwaar en dankzij een haartransplantatie een nieuwe haardos. Frans Bauer (44) voelt zich gelukkiger dan ooit. ‘De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk,’ zegt de zanger tegen Story.

‘Het overlijden van mijn vader in januari 2015 hakte er behoorlijk in. Dan kun je wel verscheidene diëten volgen, maar door alle emoties ga je toch eten. Dan is afvallen onbegonnen werk.’ De laatste maanden merkte de Brabantse zanger echter dat de kilo’s eraf vlogen. ‘Ik ben nu ruim tien kilo kwijt, en ik heb er vrijwel niets voor gedaan. Ik sport, maar dat deed ik altijd al. Voor mijn optredens moet ik immers een goede conditie hebben. En ik eet ook normaal. Alles wat Mariska op tafel zet, eet ik op.

In balans

Het grote verschil is dat ik nu niet meer uit emotie eet. Voor het eerst in lange tijd heb ik het gevoel dat mijn leven weer in balans is. Mariska zegt steeds: Ik heb mijn vrolijke Frans weer terug. En zo voelt het ook. Ik heb alles een plekje kunnen geven. Eindelijk voel ik me weer gelukkig. Het rouwproces was lang en tussendoor heb ik ook nog een album gemaakt. Veel van die liedjes gingen over het afscheid van mijn vader. Als je zulke liedjes schrijft, zit je weer midden in dat verdriet. Maar dat heb ik nu echt achter me gelaten. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP