Frans Bauer en zijn familie hebben heftige tijden doorgemaakt. Frans’ echtgenote Mariska werd getroffen door een herseninfarct en zijn broer Dorus kreeg de diagnose blaaskanker. Aan Story vertelt de zanger hoe het nu met Mariska en Dorus gaat.

Na maanden van onzekerheid en spanning heeft Frans eindelijk het gevoel dat de grootste ellende achter hem en zijn familie ligt.

Herseninfarct

De zanger ziet dat het met zijn vrouw Mariska elke dag beter gaat. Begin dit jaar werd Mariska getroffen door een herseninfarct en sindsdien is ze aan het revalideren. ‘We kunnen nog niet zeggen of ze voor honderd procent gaat herstellen', vertelt Frans aan Story.

Lichamelijke functies

‘Wel spreekt en beweegt ze weer als voor het infarct. Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van', vervolgt de zanger. 

Article continues after the ad

Herstel

'De artsen hebben ons verteld dat bij een herseninfarct een gedeelte van je hersencellen afsterft. Dat gedeelte gaat als het ware ‘op slot’. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen. Maar dat kost tijd. Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten', aldus Frans. 

 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.