Voor haar serie Catherine & Co. interviewt Story’s Catherine Keyl collega-BN’ers thuis aan de hand van drie voor hen bijzondere voorwerpen. In deze laatste aflevering zanger Frans Bauer (43), die vertelt over het Mariabeeld dat hem bijzondere kracht geeft, wanneer Mariska hem op zijn zenuwachtigst meemaakte en waarom hij zijn auto zó zou inruilen voor dat ene kettinkje...

De eerste keer dat ik Frans Bauer ontmoette was hij zeventien en liep hij verlegen achter zijn vader aan de Hilversumse tv-studio in. Daarna was hij vaak te gast in de 5 Uur Show en maakte ik voor de RTL4-middagshow Catherine een bijzonder gesprek met hem. Daarin vertelde hij dat zijn beide ouders niet konden lezen en schrijven. En wat voor handicap dat voor hen betekende. Frans las hen elke avond trouw de ondertitels van de tv–programma’s voor. 
Als ik bij zijn inmiddels welbekende huis in Fijnaart aankom, hangt zijn vrouw Mariska dubbelgevouwen over een hek heen, dat gerepareerd moet worden. Ze begroet me als een oude bekende. Frans en Mariska hebben vier zoons, die op dit moment allemaal naar school zijn. Binnen liggen de drie voorwerpen die Frans heeft uitgezocht voor dit gesprek al klaar. 

Mariabeeld

Midden op de eettafel staat een zestig centimeter hoog Mariabeeld, met aan haar voeten vier engelen. ‘Ik heb dit beeld gekregen van iemand die heel veel betekend heeft in m’n leven,’ legt Frans uit. ‘Jan 
Pieterse. Hij zag meer dan anderen met het menselijk oog kunnen waarnemen.’
‘Een paragnost?’ vraag ik.
Frans: ‘Een ‘heler’, zeg maar. Als ik in de put zat, of ik was zwaar gestrest of ik zat er doorheen, dan behandelde hij mij en voelde ik me daarna ontzettend goed. Hij deed dat vanaf m’n twintigste. Twee jaar terug is Jan overleden. Ooit kreeg ik dit beeld van hem. Hij was erg gelovig, ging bijvoorbeeld naar Lourdes. Het geloof speelt ook in mijn leven een belangrijke rol. Niet dat ik elke dag naar de kerk ga, maar ik geloof bijvoorbeeld echt dat er een hemel is. Jan hielp me mijn kracht te vinden. En nu ik het alleen moet doen, zonder mijn vader en zonder hem, heb ik dit beeld nog. Als ik inspiratie nodig heb, kijk ik ernaar. Bij alle moeilijke momenten in m’n leven was die man er, en dat zie ik dan door dit beeld. Toen mijn oom en tante overleden, toen het broertje van Mariska omkwam bij een ongeluk, toen m’n vader overleed, allemaal verschrikkelijke momenten. Maar dan denk ik aan hoe Jan me hielp en kijk ik naar deze mooie Maria. Het bizarre was: toen ik het beeld van hem kreeg, hadden we nog maar drie kinderen, maar hij zei: Je krijgt er vier. Ik dacht dat het onzin was. Nou je ziet het.’

Beeld: Peter Smulders

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders