Voor haar serie Catherine & Co. interviewt Story’s Catherine Keyl collega-BN’ers thuis aan de hand van drie voor hen bijzondere voorwerpen. In deze laatste aflevering zanger Frans Bauer (43), die vertelt over het Mariabeeld dat hem bijzondere kracht geeft, wanneer Mariska hem op zijn zenuwachtigst meemaakte en waarom hij zijn auto zó zou inruilen voor dat ene kettinkje...

De eerste keer dat ik Frans Bauer ontmoette was hij zeventien en liep hij verlegen achter zijn vader aan de Hilversumse tv-studio in. Daarna was hij vaak te gast in de 5 Uur Show en maakte ik voor de RTL4-middagshow Catherine een bijzonder gesprek met hem. Daarin vertelde hij dat zijn beide ouders niet konden lezen en schrijven. En wat voor handicap dat voor hen betekende. Frans las hen elke avond trouw de ondertitels van de tv–programma’s voor. 
Als ik bij zijn inmiddels welbekende huis in Fijnaart aankom, hangt zijn vrouw Mariska dubbelgevouwen over een hek heen, dat gerepareerd moet worden. Ze begroet me als een oude bekende. Frans en Mariska hebben vier zoons, die op dit moment allemaal naar school zijn. Binnen liggen de drie voorwerpen die Frans heeft uitgezocht voor dit gesprek al klaar. 

Mariabeeld

Midden op de eettafel staat een zestig centimeter hoog Mariabeeld, met aan haar voeten vier engelen. ‘Ik heb dit beeld gekregen van iemand die heel veel betekend heeft in m’n leven,’ legt Frans uit. ‘Jan 
Pieterse. Hij zag meer dan anderen met het menselijk oog kunnen waarnemen.’
‘Een paragnost?’ vraag ik.
Frans: ‘Een ‘heler’, zeg maar. Als ik in de put zat, of ik was zwaar gestrest of ik zat er doorheen, dan behandelde hij mij en voelde ik me daarna ontzettend goed. Hij deed dat vanaf m’n twintigste. Twee jaar terug is Jan overleden. Ooit kreeg ik dit beeld van hem. Hij was erg gelovig, ging bijvoorbeeld naar Lourdes. Het geloof speelt ook in mijn leven een belangrijke rol. Niet dat ik elke dag naar de kerk ga, maar ik geloof bijvoorbeeld echt dat er een hemel is. Jan hielp me mijn kracht te vinden. En nu ik het alleen moet doen, zonder mijn vader en zonder hem, heb ik dit beeld nog. Als ik inspiratie nodig heb, kijk ik ernaar. Bij alle moeilijke momenten in m’n leven was die man er, en dat zie ik dan door dit beeld. Toen mijn oom en tante overleden, toen het broertje van Mariska omkwam bij een ongeluk, toen m’n vader overleed, allemaal verschrikkelijke momenten. Maar dan denk ik aan hoe Jan me hielp en kijk ik naar deze mooie Maria. Het bizarre was: toen ik het beeld van hem kreeg, hadden we nog maar drie kinderen, maar hij zei: Je krijgt er vier. Ik dacht dat het onzin was. Nou je ziet het.’

Beeld: Peter Smulders

Kort geleden kwam kleine baby Fender, het zoontje van Roxeanne Hazes en Erik Zwennes, ter wereld. De trotste vader en moeder delen sindsdien vele prachtige foto's van hun zoon waarop we kunnen zien hoe snel de kleine groeit. 

Een maand

Kleine Fender is pas een maand oud, maar is al heel veel groter geworden! Papa Erik deelt dan ook een foto op Instagram waarop dit duidelijk te zien is, met daarbij de tekst: "Één maand?!? 😱 #kalmaanenrapeenbeetje".

 

Één maand?!? 😱 #kalmaanenrapeenbeetje

Een bericht gedeeld door Erik Zwennes (@erikzwennes) op

En dit is niet de enige foto van de schattige Fender. Roxeanne en Erik delen dagelijks prachtige foto's van hun kindje:

Fender heeft zelfs al zijn outfit voor de tour van Roxeannes Hazes bij elkaar:

 

Mijn hart. ❤️

Een bericht gedeeld door ⚡️⚡️⚡️⚡️DOCHTER DRE⚡️⚡️⚡️⚡️ (@roxeannehazes) op

 

Good morning! 👀

Een bericht gedeeld door Erik Zwennes (@erikzwennes) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders

Dat Chantal Janzen helemaal gek is op haar kleine Bobby is inmiddels duidelijk. De trotse moeder deelt vaak mooie foto's van hen samen via Instagram waar we bij weg kunnen smelten. Momenteel maakt Bobby zijn allereerste zomervakantie mee. En wij kunnen weer meegenieten!

Genieten

De kleine spruit is nog nooit in het buitenland geweest, dus dat zal een bijzonder moment zijn! Via Instagram deelt Chantal Janzen weer aandoenlijke foto's waarop te zien is hoe ze genieten van een heerlijke vakantie. 

 

De Beste vriendenquiz❤️ #jackandbobby #holiday #zofijnsamen #zozoet #hijkwijltervan

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

 

❤️🐥☀️

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders