Frank van der Lende (33) heeft een zware tijd achter de rug. In het programma De Gevaarlijkste Wegen doet hij een boekje open over deze heftige periode. Zo vertelt de 3FM-dj openhartig over het overlijden van zijn vader vorig jaar. 

In de aflevering legt de radio-dj aan reisgenoot Henk Grol uit dat hij vorig jaar abrupt afscheid moest nemen van zijn vader. Ook vertelt hij dat hij vanwege corona de uitvaart heeft moeten missen. 

Corona

Bij de vader van Frank werd op 61-jarige leeftijd Alzheimer ontdekt. Toch was het niet deze ziekte waar hij uiteindelijk aan is overleden. 'Hij is uiteindelijk overleden aan corona. Hij had dus Alzheimer en corona en toen is hij ‘s nachts van de trap gevallen. Daarmee is hij in het ziekenhuis terechtgekomen. Uiteindelijk is hij in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van corona', vertelt de 3FM-dj. 

Moeilijke tijd

Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat Frank door een zware tijd is gegaan. 'Ik ben echt veel verdrietiger dan ik ooit was. In het begin had ik het heel moeilijk, ik had wel met hem willen uitfaden in het leven. Maar het was voor mij nu wel zo abrupt dat hij er opeens niet meer was', vertelt hij openhartig. 'Ik heb gelukkig nog een beetje met hem kunnen praten. Hij zei: ‘We gaan nog wel fietsen hè.’ Hij wilde altijd maar fietsen met mij en mijn broer. Mijn broer kwam de volgende dag en op dat moment was hij eigenlijk al niet meer aanspreekbaar.'

Article continues after the ad

Afscheid

Helaas kreeg Frank een paar dagen later zelf ook corona. 'Ik ben daardoor niet op de uitvaart van mijn vader geweest. Ik heb op de laptop samen met mijn vriendinnetje, want zij was ook ziek, gekeken. We waren dus wel samen.' 

Opa

Drie weken na het overlijden van zijn vader, sloeg het noodlot weer toe. In het park kreeg hij een belletje van zijn moeder. 'En zij zei: opa is dood.' Iets wat de radio-dj moeilijk kon beseffen en het daardoor uitschreeuwde. 'Mensen om mij heen kwamen naar me toe om te vragen of het ging. Ik kon het gewoon niet beseffen. Drie weken later! Mijn opa mankeerde niets. Hij was 90 en had een topleven. Hij was echt mijn vriend. Echt een beetje mijn tweede vader. Ik belde altijd lekker met hem over voetbal en over het leven. Hij luisterde ook naar mijn programma. Ik heb echt de beste opa van de wereld gehad, maar die kneep er dus drie weken later tussenuit. Ik kende weinig tegenspoed in mijn leven, maar toen mijn vader ziek werd was de eerste echte tegenslag. En daarna die drie weken', aldus de radio-dj. 

Bron: AD | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.