De rechtbank in Amsterdam behandelt dinsdag de uitleveringszaak tegen Frank Masmeijer. De voormalig-tv-presentator is in België vorig jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een drugszaak. De Belgische autoriteiten hebben om zijn uitlevering verzocht.

Uitlevering

Ten tijde van het vonnis van de rechtbank in Antwerpen was Masmeijer (57) al een tijd op vrije voeten. Bij de uitspraak, waarin werd bepaald dat hij terug de cel in moest, bleef hij weg. Sindsdien was hij een gezocht persoon. Op 23 oktober werd Masmeijer in een hotel in Breda gearresteerd. Hij verzet zich tegen zijn uitlevering. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops zal dat verzet toelichten tijdens de zitting in Amsterdam. Daags na zijn arrestatie werd Masmeijer onder voorwaarden weer vrijgelaten.

Article continues after the ad

Vonnis

Masmeijer heeft tegen het Antwerpse vonnis hoger beroep aangetekend. Naast de acht jaar cel heeft de rechtbank hem 48.000 euro boete opgelegd. De zaak draait om de smokkel van 467 kilo cocaïne, via de haven van Antwerpen. De behandeling van de zaak in hoger beroep gaat op 16 november van start.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)