Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer, die momenteel in een Belgische cel zit vanwege drugssmokkel, zou mogelijk over een maand nog de gevangenis mogen verlaten. De voormalig Dinges-presentator werd in juni veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

Een woordvoerder van Parket Oost-Vlaanderen vertelt aan Shownieuws dat Masmeijer een verzoek heeft ingediend om vervroegd vrij te komen. De rechter zal uiteindelijk beslissen of Masmeijer in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. 'Op 9 februari 2021 komt deze zaak voor bij de Strafuitvoeringsrechtbank Gent. Of betrokkene de gevangenis zal kunnen verlaten in het kader van een voorlopige invrijheidstelling zal dus afhangen van de beslissing van de Strafuitvoeringsrechtbank.'

Article continues after the ad

Smokkel

Masmeijer is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten ‘zeer ernstig’. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.