“Het gekke is dat ik wel blij ben dat ik het heb meegemaakt.” Dat zei Frank Masmeijer in de Nieuwsshow van TROSAVRO. De van cocaïnehandel verdachte oud-presentator sprak in het programma over zijn boek. Daarin doet hij zijn verhaal over de zaken waarvan hij wordt verdacht.

Echte vrienden

“Ik sta nu meer met mijn voeten op de vloer. Ik ben van mijn wolk afgekomen”, zegt de oud-presentator. Frank zegt nu te weten wie zijn echte vrienden zijn. Volgens hem bleken veel mensen toch geen echte vrienden. “Er zijn ook mensen met wie je niet zoveel contact had en die zijn er dan ineens voor je.” In de gevangenis maakte Frank kennis met een Albanese medegevangene. “Die jongen had een roofoverval gepleegd”, vertelde Frank. “Als je de hele tijd met iemand optrekt, krijg je toch een band. Ik leerde hem Engels.” Intussen is het contact alweer verwaterd. “Hij is terug naar zijn land.”

Bijzondere ervaring

Leven in de gevangenis noemt Frank “een bijzondere ervaring”. “Je bent op jezelf aangewezen en je moet alles maar nemen zoals het is.” De echte les die Frank leerde is dat kleine dingen belangrijk zijn. “Zoals vriendschap”, zegt hij zelf. “Je zit in een trein en die gaat maar door, terwijl je geen oog meer hebt voor de belangrijke dingen."

Uitspraak

Het voormalig tv-icoon werd in oktober 2014 van zijn bed gelicht in België, op verdenking van de import van ruim 400 kilo cocaïne. De procureur des konings heeft zeven jaar celstraf geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak. Masmeijer zelf ontkent alle aantijgingen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders