“Het gekke is dat ik wel blij ben dat ik het heb meegemaakt.” Dat zei Frank Masmeijer in de Nieuwsshow van TROSAVRO. De van cocaïnehandel verdachte oud-presentator sprak in het programma over zijn boek. Daarin doet hij zijn verhaal over de zaken waarvan hij wordt verdacht.

Echte vrienden

“Ik sta nu meer met mijn voeten op de vloer. Ik ben van mijn wolk afgekomen”, zegt de oud-presentator. Frank zegt nu te weten wie zijn echte vrienden zijn. Volgens hem bleken veel mensen toch geen echte vrienden. “Er zijn ook mensen met wie je niet zoveel contact had en die zijn er dan ineens voor je.” In de gevangenis maakte Frank kennis met een Albanese medegevangene. “Die jongen had een roofoverval gepleegd”, vertelde Frank. “Als je de hele tijd met iemand optrekt, krijg je toch een band. Ik leerde hem Engels.” Intussen is het contact alweer verwaterd. “Hij is terug naar zijn land.”

Bijzondere ervaring

Leven in de gevangenis noemt Frank “een bijzondere ervaring”. “Je bent op jezelf aangewezen en je moet alles maar nemen zoals het is.” De echte les die Frank leerde is dat kleine dingen belangrijk zijn. “Zoals vriendschap”, zegt hij zelf. “Je zit in een trein en die gaat maar door, terwijl je geen oog meer hebt voor de belangrijke dingen."

Article continues after the ad

Uitspraak

Het voormalig tv-icoon werd in oktober 2014 van zijn bed gelicht in België, op verdenking van de import van ruim 400 kilo cocaïne. De procureur des konings heeft zeven jaar celstraf geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak. Masmeijer zelf ontkent alle aantijgingen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)