RTL4-ster Frank Jansen herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Hij was 27, dolverliefd op een vrouw en klaar om met haar te trouwen en een gezin te stichten. Maar op het laatste moment blies hij de bruiloft af, toen hij een vervelende ontdekking deed. 

Ik heb altijd heel graag kinderen willen hebben. En met Angelique leek die wens in vervulling te gaan. Ik was 27 jaar en heel gelukkig met haar,’ vertelt Frank (74) aan Story. ‘Mijn schoonouders waren in hun nopjes met mij. Ze zagen mij als de perfecte echtgenoot voor hun dochter. Ik mocht zelfs mee met hen op vakantie. Maar samen slapen mocht niet. Zij sliep met haar zus op een kamer en ik had een kamer alleen. We vonden elkaar zo leuk, dat zij ’s nachts stiekem naar mijn hotel-kamer kwam. We waren dus echt heel gelukkig en wilden ook trouwen. Het was niet zo dat de kaarten al waren verstuurd, maar het was voor iedereen duidelijk dat wij samen verder zouden gaan. Totdat het gesprek op kinderen kwam. Ik wilde heel graag vader worden en was er eigenlijk vanuit gegaan dat zij verlangde naar het moederschap. Maar dat was niet zo. Ze wilde geen kinderen en was niet over te halen. Voor mij was het toen over en uit.’

Geen kinderen

Hoewel Frank toen al wist dat hij op mannen viel en ook al vriendjes had gehad, zag hij Angelique als zijn kans om vader te worden. ‘Dat liep dus anders en ik vond haar echt leuk. Later heb ik alleen mannen als partner gehad en is het nooit meer van kinderen gekomen. Ik had kunnen adopteren, maar ik las te veel verhalen over hoe dat mis kan gaan. Al weet ik nu ook dat er veel ‘goede’ verhalen zijn. Daarbij had ik iets van dat ik mijn artistieke genen wilde doorgeven. Maar er is nooit een vrouw in beeld geweest die draagmoeder wilde zijn.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.