De rechtszaak tegen twee mensen die worden verdacht van het verspreiden van het seksfilmpje van Patricia Paay gaat donderdag niet door. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland aan BuzzE na berichtgeving van Shownieuws. Wanneer zij wel voor de strafrechter moeten verschijnen, is nog niet bekend.

Eerder was al bekend dat de twee die het filmpje in 2017 via Twitter hebben verspreid, worden vervolgd omdat ze niet akkoord zijn gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM). Patricia sleepte destijds onder meer GeenStijl en Michel V., alias twitteraar Eendevanger, voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Daarnaast startte justitie een strafzaak.

Article continues after the ad

Rechter

Het OM deed GeenStijl en de twee mannen in november 2018 een strafvoorstel om de zaak buiten de rechtbank te kunnen afhandelen. Wat het voorstel inhield, is niet duidelijk. GeenStijl is ermee akkoord gegaan, maar de twee andere partijen niet. Zij moeten zich dus later voor de rechter verantwoorden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.