Terwijl Hilversum op zijn kop staat door de DWDD-gate, was de laatste aflevering van de floppende serie Five Live ineens éng actueel.

Verziekte werksfeer

Vijftien jaar lang was De Wereld Draait Door hét paradepaardje van de NPO. Maar achter de schermen heerste een verziekte werksfeer. Medewerkers moesten het regelmatig ontgelden en werden afgesnauwd, gekleineerd en toegeschreeuwd door Matthijs van Nieuwkerk en leidinggevenden. Het gevreesde Volkskrant-artikel schetste een onthutsend beeld van de tv-wereld die kijkers nooit te zien krijgen.

Spot on

Of toch wel? Linda de Mol waagde een poging met Five Live, een komische dramaserie over het wel en wee van een televisieprogramma. Vanaf de eerste aflevering wordt de serie overspoeld met kritiek, kijkers haakten al gauw massaal af, maar gisteravond was Five Live ineens spot on. Want ja: óók op de fictieve werkvloer van Five Live was van alles mis.

Misstanden achter de schermen

Een ijdele presentator, een overspannen en snauwende eindredacteur en een zenderbaas die iedereen in de tang houdt: in de laatste aflevering van Five Live komt het allemaal naar buiten dankzij stagiaire Honey, die de misstanden achter de schermen van de fictieve talkshow een paar maanden heeft mogen aanschouwen. In een vernietigend artikel doet ze er een boekje over open, met alle gevolgen van dien voor de hoofdrolspelers die jarenlang op een voetstuk stonden.

Article continues after the ad

Five Live doet een DWDD'tje

Kijkers wisten niet wat ze zagen: de verhaallijn van Five Live is vrijwel identiek aan de DWDD-gate. Kijkers zijn onder de indruk. 'Grappig dat #Five Live allang opgenomen is, maar toch actueel is! Hebben ze de tv-wereld toch wel heel goed weergegeven', twittert een kijker. Een ander: 'Nondeju, Five Live is wel heel erg actueel!'

De tekst gaat verder onder de tweets. 

Dramatische kijkcijfers

Ondanks de rake verhaallijn zijn de kijkcijfers zwaar belabberd. Slechts 390.000 mensen keken naar de laatste aflevering, vorige week zaten er nog 422.000 mensen voor de buis. Hoewel Five Live eindigde met een dikke cliffhanger, is het zeer onwaarschijnlijk dat de serie een vervolg krijgt...

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.