De finale van The Voice Kids is dit jaar niet live en zonder publiek. Vanwege de coronacrisis zijn er geen andere opties, laat een woordvoerder van RTL weten.

Het slot van de talentenjacht wordt met uitzondering van het bekendmaken van de winnaar vooraf opgenomen en op 5 juni uitgezonden. Op de uitzendavond kunnen kijkers evengoed op hun favoriet stemmen. De ontknoping volgt daarna in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Article continues after the ad

Geen publiek

'Op deze manier blijft de kwaliteit, met het daarbij behorende spannings- en stemelement, van The Voice gewaarborgd', aldus RTL. Tijdens de opnames worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen. 'We zijn nu de precieze uitwerking hiervan aan het onderzoeken, maar weten bijvoorbeeld wel al dat er geen publiek aanwezig kan zijn.'

Vervangen

Eerder werd al bekend dat RTL flink ging sleutelen aan de afleveringen zodat het programma langer door zou lopen en er mogelijk toch publiek welkom zou zijn. Ook werd duidelijk dat Ilse DeLange coach Marco Borsato vervangt in de finale. De zanger legde begin dit jaar vanwege zijn burn-out voor onbepaalde tijd zijn werkzaamheden neer. Toen was het seizoen al opgenomen.

Bron: ANP | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.