De film over het leven van Aretha Franklin verschijnt volgend jaar. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Respect draait vanaf 14 augustus in de Amerikaanse bioscopen.

Film

De film vertelt het leven van de vorig jaar overleden zangeres, van haar jeugd tot aan haar grote succes. Eerder werd bekend dat Jennifer Hudson, die ook zong tijdens Franklins uitvaart, de hoofdrol vertolkt. Regisseur Liesl Tommy maakt met Respect haar regiedebuut op het witte doek. Eerder nam zij onder meer voor afleveringen van series The Walking Dead en Insecure plaats in de regiestoel. Thelma & Louise-schrijver Callie Khouri pent het scenario voor de film.

Article continues after the ad

Plannen

Plannen voor de film waren er al toen de soulzangeres nog leefde. Producent Harvey Mason jr, liet eerder weten dat ze erg enthousiast was over het project. "Ze had er veel zin in en was heel optimistisch over de film, en heel betrokken", zei Harvey kort na haar overlijden. "We hebben urenlang gesproken over haar leven, hoe ze opgegroeid is, maar ook over muziek, politiek, relaties."

The Queen of Soul overleed vorig jaar augustus op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP