LOUIS, de film over Louis van Gaal (70), wordt gretig afgenomen in het buitenland. De film over de bondscoach van Oranje werd al verkocht in Spanje, België en Engeland en zijn Duitse fans hoeven ook niet lang meer te wachten.

Het portret van Van Gaal kan vanaf november op het Duitse Netflix worden bekeken.

Iconisch

'Louis van Gaal is een van de meest uitzonderlijke persoonlijkheden in het Europese voetbal en we zijn ontzettend enthousiast om onze kijkers de persoonlijke kant van deze iconische coach te laten zien', verklaarde Marc van den Bosch-Mprah, hoofd Content Acquisitions & Co-Productions Netflix.

LOUIS

De filmmakers volgden Van Gaal drie jaar op de voet, tijdens zijn werk en in zijn privéleven. De kijker ziet Van Gaal met voetbalsterren uit binnen- en buitenland, maar krijgt ook een inkijk in zijn leven thuis door gesprekken met zijn vrouw en dochters.

Article continues after the ad

Ziekte

Van Gaal maakte begin april 2022 bij Humberto plotseling bekend dat hij al geruime tijd lijdt aan prostaatkanker. Eind 2020 werd de ziekte geconstateerd, waardoor hij in 2021 met de behandelingen is gestart. Steunbetuigingen van over de hele wereld stroomden binnen na het interview. Een half jaar later (een aantal weken terug), schoof de bondscoach weer aan bij Tan en geeft een update over zijn gezondheid. 

Update

Van Gaal vertelt: 'Het is eigenlijk een ziekte waar je niet ziek van bent of je ziek voelt. Het is een ziekte die je moet managen. Dat is het enige probleem. Ik heb genoeg energie om dat te managen.' Tan vraagt dan wat Louis hier precies mee bedoelt. 'Het probleem is dat je beheersing zou moeten hebben over je urine en dat is een stuk minder als je prostaat wordt weggehaald. Dan moet de beheersing, omdat het (de prostaat, red.) al een jaar weg is, terugkomen. Dat moet je kunnen managen.' 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.